Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Vanaf 25/9 weer koffiedrinken na de kerkdienst!
 
 
Wat is er toch met de kerkklok?

Wat is er toch met de kerkklok?

maandag 12 april 2021 

​​
OOSTZAAN – Het geluid van de historische Grote Kerk in Oostzaan roept naast thuiskomen ook nostalgie op. Aan het begin van de corona-epidemie vond de PKN het zelfs nodig om elke de woensdag de klok te luiden als hart onder de riem voor alle getroffenen, heel de wereld dus. Dus dan klonk er twee keer per week de oproep tot saamhorigheid.


Op de een of andere manier werd de woensdag afgeschaft en nu is het luiden van de klok ook op zondag afgeschaft. Al weken, terwijl de kerkdiensten gewoon weer doorgaan, is er van enig klokgeluid geen sprake. Niet voor de zondagdienst, niet voor Goede Vrijdag en niet voor Pasen.

Is de saamhorigheid en barmhartigheid omgeslagen in desinteresse of is het wellicht te veel moeite om even de knop aan te zetten om de klok te activeren? Het is in ieder geval zo dat naast de kerkgemeenschap ook de bewoners van het prachtige dorp Oostzaan het luiden van de klok node missen. Misschien is het dus een idee om het luiden van de klok te hervatten, dus terug naar de traditie die al honderden jaren het uitgangspunt was. En, voor degenen die menen dat de klok defect is, daar is geen sprake van. Want de buitendienst van de gemeente luidt de klok wel bij begrafenissen.  GvD.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 31-10-2021 om 10.00 uur

Voorganger:
Dhr. Cor Ofman uit Amsterdam.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
24-10-2021

Ds. Gerdien Neels
uit Amsterdam. 

 
 
Agenda Grote Kerk


29-10-2021 om
10.00 uur


Inloopochtend
in de Grote Kerk

 
 
Kerkbuurten

  
   
    Oktober 2021

 
 
Vrienden van de


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.