Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Wat is er toch met de kerkklok?

Wat is er toch met de kerkklok?

maandag 12 april 2021 

​​
OOSTZAAN – Het geluid van de historische Grote Kerk in Oostzaan roept naast thuiskomen ook nostalgie op. Aan het begin van de corona-epidemie vond de PKN het zelfs nodig om elke de woensdag de klok te luiden als hart onder de riem voor alle getroffenen, heel de wereld dus. Dus dan klonk er twee keer per week de oproep tot saamhorigheid.


Op de een of andere manier werd de woensdag afgeschaft en nu is het luiden van de klok ook op zondag afgeschaft. Al weken, terwijl de kerkdiensten gewoon weer doorgaan, is er van enig klokgeluid geen sprake. Niet voor de zondagdienst, niet voor Goede Vrijdag en niet voor Pasen.

Is de saamhorigheid en barmhartigheid omgeslagen in desinteresse of is het wellicht te veel moeite om even de knop aan te zetten om de klok te activeren? Het is in ieder geval zo dat naast de kerkgemeenschap ook de bewoners van het prachtige dorp Oostzaan het luiden van de klok node missen. Misschien is het dus een idee om het luiden van de klok te hervatten, dus terug naar de traditie die al honderden jaren het uitgangspunt was. En, voor degenen die menen dat de klok defect is, daar is geen sprake van. Want de buitendienst van de gemeente luidt de klok wel bij begrafenissen.  GvD.

terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.