Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Vonk Uitvaartbeurs voorziet in grote behoefte Vonk Uitvaartbeurs voorziet in grote behoefte

OOSTZAAN – Het initiatief voor een uitvaartbeurs door Martin Vonk is goed ontvangen en voorzag in een behoefte die onder veel mensen leeft. Dat bleek afgelopen zaterdag uit de vele bezoekers.

Bij een overlijden komt veel meer kijken dan men zich in de eerste instantie beseft. Het is niet slechts het regelen van de plechtigheid. Voorafgaand aan en na een overlijden komen er zaken langs waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan. En het is niet louter een commerciële zaak. Ook veel non profit-organisaties dragen hun steentje bij en waren onderdeel van dit beursconcept. Zo waren bijvoorbeeld Humanitas Zaanstreek-Waterland, Stichting Ambulancewens en het NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige levenseinde) op de beurs aanwezig en werden hun stands en lezingen druk bezocht.

Dit soort samenwerking in de uitvaartbranche is uniek te noemen en geeft direct aan dat Martin Vonk niet louter commercieel aan het werk is. Het tegenovergestelde is eerder waar. Vonk Uitvaartzorg vindt samenwerking en zorg een heel belangrijk punt in de organisatie van een plechtigheid in welke vorm ook. Van notaris tot herdenkingssieraden, van bloemen tot foto’s, van begeleiding tot verzorgingshuis, alle sectoren waren aanwezig en gaven een kijkje in de werkzaamheden die ze uitvoeren.

Ondanks de regen werd de beurs goed bezocht. Velen wisten de Grote Kerk te vinden en alle stands werden door bijna iedereen aangedaan. Het initiatief werd dus omarmd en voorziet duidelijk in een behoefte die leeft.

Meer informatie: info@vonkuitvaartzorg.nl

Bron: Rodi / Oostzaan d.d. 26-04-2023.

terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.