Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 

zaterdag 22 april 2023

VONK uitvaartbeurs in de Grote Kerk

Datum: 
 zaterdag 22 april 2023


Op zaterdag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen die interesse heeft in thema’s als verlies, rouw en nabestaandenzorg van harte welkom in de Grote Kerk. Tevens zal er aandacht zijn voor de ouderenzorg in het algemeen.

Naast het feit dat er in de week van het verlies van een dierbare veel geregeld moet worden, is er in de periode erna minstens zoveel te doen. Voor veel nabestaanden begint dan een lastige periode. Je maatje, je houvast is er niet meer. Een totaal ander levensritme dient zich aan. Er zijn organisaties die hierbij kunnen helpen, zoals Humanitas. Deze vrijwilligersorganisatie is één van de deelnemers aan deze uitvaartbeurs.

Maar ook in de aanloop naar het verlies van een dierbare is het mogelijk om veel zaken van tevoren al te regelen. Daarbij gaat het niet alleen om zaken die direct in relatie staan tot een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een levenstestament of de financiële gevolgen van een overlijden. Abma Schreurs notarissen zal aanwezig zijn om op dit vlak informatie te delen. Een heel ander aspect van overlijden zal worden belicht door de Nederlandse vereniging van vrijwillig levenseinde.

Vonk uitvaartzorg zal zichzelf presenteren evenals Nanda Nijstad uitvaartzorg, PC Crematorium en uitvaartcentrum Zaanstad en Bart natuursteen. Uiteraard zullen er ook beursdeelnemers zijn die direct te maken hebben met de week van het verlies van een dierbare. Denk hierbij aan Krista Lust gedenksieraden, Bloemisterij van de Pol en Ton van Ingen rouwfotografie. Buiten de kerk zullen een aantal rouwwagens opgesteld staan. Normaal gesproken wordt er een gepaste afstand gehouden van een rouwwagen, dat is in dit geval niet nodig.

Kortom, een uitvaartbeurs met een hele brede kijk op alles wat met het verlies van een dierbare te maken heeft. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen en je oor te luister te leggen. Toegang tot deze beurs is gratis en voor iedereen toegankelijk.

terug
 


 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 10-03-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Gerson Gilhuis


 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
25-2-2023  

Ds. Reeling Brouwer
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
maart 2024 
Deadline volgend nummer:

 23 maart 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.