Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Uit de kerkenraad oktober 2019 Uit de kerkenraad oktober 2019

Geachte gemeenteleden,
In oktober hebben we niet alleen zelf een kerkenraadsvergadering gehad, maar zijn we ook met de kerkenraad van het Witte Kerkje, de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oostzaan, bij elkaar geweest. We waren dit keer te gast in de Kerkbuurt 64 waar we zeer gastvrij werden ontvangen. Het doel van de avond was om elkaar verder te leren kennen en te ontdekken op welke gebieden van het kerk-zijn wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Immers is het toch gek, dat er twee kerken op een steenworp afstand in het dorp Oostzaan staan die weinig tot niet met elkaar samenwerken. We begonnen met de vraag wat we in de ander waarderen, dus wat wij aan het Witte Kerkje waarderen en wat zij andersom aan de Grote Kerk waarderen. En dat is echt heel veel. We willen verder in gesprek met elkaar blijven, meer informatie met elkaar uitwisselen (zo ziet u nu ook op de website een agenda van het Witte Kerkje) en met name de diakenen gaan zich beraden of er gezamenlijke diaconale activiteiten kunnen worden ontplooid. We gaan echt niet ineens samen kerk-zijn. Daarvoor zijn er gewoon te grote verschillen. Maar we kunnen wel elkaar een hand reiken en samenwerken waar dat kan. Wie weet wat “samen-op-weg-gaan” in de toekomst nog kan betekenen.

In onze eigen kerkenraadsvergadering hebben we over de ontwikkelingen van het onderzoek naar de toekomst van de kerk gesproken en dit ook betrokken op het beleidsplan en de startdienst waarin we geïnventariseerd hebben wat we waardevol vinden in onze gemeente. Een beeld komt naar voren: de grote lijn van onze gemeente is dat we de kerkdeuren verder willen openen, dat we aansluiting willen zoeken bij de samenleving en ons geloof te midden van de huidige tijd handen en voeten willen geven.

Ik (Carola) kon bij de rondvraag gelukkig melden dat ik weer twee volle dagen, donderdag en vrijdag, kan werken omdat Francisca nu uit de fles drinkt en ze op die manier hele dagen naar het kinderdagverblijf kan gaan. Dat geeft ook weer meer rust en ruimte voor mijn werk in de gemeente. In oktober ben ik aan de slag gegaan met het contacteren van mensen met een kerkelijke achtergrond die nieuw in Oostzaan zijn gaan wonen en ben ik ook bij veel anderen op bezoek geweest.

Ds. Carola Dahmen
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.