Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Uit de kerkenraad november 2019 Uit de kerkenraad november 2019

Geachte gemeenteleden,
In november zijn we op een zeer gezellige manier begonnen aan de vergadering: samen was de kerkenraad uit eten bij onze buren in het Wapen van Oostzaan. Nadat we heerlijk hadden gegeten en elkaar eens op een andere manier spraken, konden we gesterkt beginnen aan de vergadering. Het beleidsplan dat u in Kerkbuurten vindt is aan de orde geweest en door ons goedgekeurd. We zijn benieuwd naar reacties vanuit de gemeente. Naar aanleiding van het beleidsplan is al een tijd lang gebrainstormd over het aanstellen van een kerkelijk werker. We hebben besloten om op zoek te gaan naar iemand die het jeugdwerk voor een aantal uren per week kan ondersteunen. Hij/zij zal met name gevraagd worden om op vrijdagavond het jeugdwerk te ondersteunen, maar zal wellicht ook met eigen initiatieven en ideeën komen. De vrijwilligers van het jeugdwerk gaan aan de slag met een profielschets. Carola zal zich ook in de toekomst met name op de kerkdiensten, pastoraat en kringwerk-activiteiten richten.

Een ander belangrijk punt dat aan de orde is geweest, is de bezetting van de kerkenraad. Marion van Elst zal in 2020 na 8 jaar, 2 ambtstermijnen, afscheid nemen als diaken. We zijn heel blij met haar inzet al die jaren en zullen in een kerkdienst nog afscheid van haar als diaken nemen. We gaan op zoek naar een nieuwe diaken, maar ook voor de ouderlingen/ouderlingen-kerkrentmeesters hebben we versterking nodig! Het is goed wanneer nieuwe mensen erbij komen zodat er ook nieuwe ideeën en invalshoeken erbij komen en het bestuur van de kerk op die manier dynamisch blijft en goed de gemeente vertegenwoordigd.

Namens de kerkenraad,
Ds. Carola Dahmen
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
9-6-2024 


Ds. Anneke Buitenbos
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.