Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Vanaf 25/9 weer koffiedrinken na de kerkdienst!
 
 
Uit de kerkenraad november 2019 Uit de kerkenraad november 2019

Geachte gemeenteleden,
In november zijn we op een zeer gezellige manier begonnen aan de vergadering: samen was de kerkenraad uit eten bij onze buren in het Wapen van Oostzaan. Nadat we heerlijk hadden gegeten en elkaar eens op een andere manier spraken, konden we gesterkt beginnen aan de vergadering. Het beleidsplan dat u in Kerkbuurten vindt is aan de orde geweest en door ons goedgekeurd. We zijn benieuwd naar reacties vanuit de gemeente. Naar aanleiding van het beleidsplan is al een tijd lang gebrainstormd over het aanstellen van een kerkelijk werker. We hebben besloten om op zoek te gaan naar iemand die het jeugdwerk voor een aantal uren per week kan ondersteunen. Hij/zij zal met name gevraagd worden om op vrijdagavond het jeugdwerk te ondersteunen, maar zal wellicht ook met eigen initiatieven en ideeën komen. De vrijwilligers van het jeugdwerk gaan aan de slag met een profielschets. Carola zal zich ook in de toekomst met name op de kerkdiensten, pastoraat en kringwerk-activiteiten richten.

Een ander belangrijk punt dat aan de orde is geweest, is de bezetting van de kerkenraad. Marion van Elst zal in 2020 na 8 jaar, 2 ambtstermijnen, afscheid nemen als diaken. We zijn heel blij met haar inzet al die jaren en zullen in een kerkdienst nog afscheid van haar als diaken nemen. We gaan op zoek naar een nieuwe diaken, maar ook voor de ouderlingen/ouderlingen-kerkrentmeesters hebben we versterking nodig! Het is goed wanneer nieuwe mensen erbij komen zodat er ook nieuwe ideeën en invalshoeken erbij komen en het bestuur van de kerk op die manier dynamisch blijft en goed de gemeente vertegenwoordigd.

Namens de kerkenraad,
Ds. Carola Dahmen
terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Bram Willem Aarnoutse uit Vinkeveen.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
19-09-2021

Ds. Gerson Gilhuis uit Amsterdam.
 
 
Kerkbuurten

  
   
  September 2021

 
 
Vrienden van de


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.