Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Uit de kerkenraad 12 september 2019 Uit de kerkenraad 12 september 2019

Geachte gemeenteleden,
Op 12 september is de kerkenraad bij elkaar geweest voor een extra lange zitting, omdat we ds. Peter Verhoeff, classis-predikant van Noord-Holland, op bezoek hadden. De eerste helft van de avond spraken wij erover wat goed en minder goed gaat in de gemeente in Oostzaan.

Het algemene beeld kwam naar voren dat wij ons zorgen maken over het aantal vrijwilligers en ambtsdragers en dat de druk op weinig schouders ook regelmatig voor irritaties zorgt. Maar naast het gedoe wat het kerkenleven vaak met zich meebrengt, spraken wij er ook over wat ons inspireert en motiveert om als vrijwilligers door te gaan. We werden er stil van toen de kern van ons geloof ter sprake kwam. De rust op zondag ochtend, het samen gemeenschap zijn, zich gedragen weten, het vertrouwen en de hoop op de Eeuwige, de liefde. Tot slot hadden we het nog over ‘communicatie’ en we nemen ons voor om vanuit de kerkenraad helderder en duidelijker de besluiten te communiceren.

Het laatste uur behandelden wij de lopende zaken. Zo stelden we de nieuwe orde van dienst vast, hadden het over de beginnende contacten met het Witte Kerkje en besloten dat we in de november-vergadering, waarbij we ook weer tijd voor bezinning en gezelligheid nemen, de puntjes op de i zetten van het nadenken over toekomst en beleid van onze kerk.

Voor mij als predikant is september altijd een drukke maand, omdat dan het kerkenwerk weer helemaal opstart. Dan zijn er vaak wat overleg-momenten, bijvoorbeeld het jaarlijkse overleg over de dienst met verstandelijk gehandicapten. Ook hebben wij als werkgemeenschap van predikanten uit de Zaanstreek in september 2 studiedagen waarbij we ons hebben beziggehouden met onze manier van communiceren en leerden wij van elkaar hoe een ieder een preek schrijft.
In oktober ben ik nog een week afwezig. Dan neem ik mijn 5e vakantieweek van dit jaar op, want ook als je zwangerschapsverlof hebt gehad heb je recht – en behoefte! - op vakantie. In die week ga ik met Francisca naar mijn moeder (met wie het gelukkig goed gaat – de kankercellen zijn op dit moment niet actief), zodat zij tijd met haar kleinkind kan doorbrengen en ik weer eens aan mijn promotieonderzoek kan werken. De 6e vakantieweek laat ik dit jaar wel voorbijgaan, die uren zijn opgegaan aan baby-fles-perikelen.


Carola Dahmen
terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.