Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Rosemarijn Dral houdt traditie in ere

Rosemarijn Dral houdt traditie in ere
Wethouder zet vrijwilligers Grote Kerk in het zonnetje

Het was even wat onwennig voor de versgebakken wethouder, een enorme taartdoos meezeulend. Maar het was voor een zeer goed doel. In het Bartel Jacobsz Centrum namelijk waren een groot aantal vrijwilligers bijeen. Niet omdat ze wisten dat Rosemarijn met een traktatie kwam, maar omdat eens in de zoveel tijd de kerk schoongemaakt moet worden met natte lap en Swiffer.

Het is maar een klein onderdeel dat door de vrijwilligers wordt gedaan. Zo zijn er ook vrijwilligers die koffie schenken na de dienst, die koffie schenken bij een begrafenis of tijdens concerten.

Vrijwilligers die een kaartje sturen ter groet en bemoediging, die de bloemen verzorgen, die de kerk openen bij tij en ontij, die gasten ontvangen op de vrijdagmorgen, die het kerkblad maandelijks maken en verspreiden, die een rooster maken voor de zondagen, die de kerk onderhouden, die de kerk beheren, besturen en bewaken. Die de seniorenmiddagen en de koffieochtenden organiseren en bemensen.

Die de klok luiden, de muziek bedienen en het orgel bespelen. Tientallen vrijwilligers die een warm hart hebben voor de kerk en de gemeenschap. En dat reikt verder dan de gemeente.

Snijkunsten
Ook wethouder Rosemarijn Dral, nog steeds lid van de kerkgemeenschap doorzag de enorme bergen die er verzet worden in dit prachtige monument en daarom vond ze het tijd om de oude traditie van haar voorganger wethouder Tine Schaafsma weer nieuw leven in te blazen. Zonder vrijwilligers zou er zand in de radaren komen, zou alles een stuk minder soepel verlopen.

Vandaar dus dat ze nu de vrijwilligers van de Grote Kerk een hart onder de riem kwam steken en ze kwam trakteren op een ferm stuk taart, voorzien van het logo van de gemeente Oostzaan. En met een flair alsof het haar dagelijks werk was sneed ze de taart in prachtige, gelijke stukken. Ze had er zelfs de collegevergadering voor stilgelegd en haar collega's te verstaan gegeven dat ze een half uurtje pauze hadden.
Het geeft aan dat ook deze wethouder het belang van vrijwilligers inziet.
bron: het kompas   foto's JWvD.
terug
 
 
 
 

Gezamenlijke Zaanse Kerkdienst in de Oostzijderkerk, Zaandam
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00 uur

m.m.v. de Adhoc Meezing cantorij
Voorganger:

ds. Sjaak Visser en anderen 
meer details

 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.