Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 14.30 uur Intrededienst Ds Sjaak Visser!
 
 
Oostzaners voor Elkaar [update] Oostzaners voor Elkaar [update]

Ook in Oostzaan komt een groeiende groep mensen financieel in de problemen vanwege de sterk stijgende prijs van energie en andere primaire levensbehoeftes. Oostzaners voor Elkaar is een groep vrijwilligers die in actie zijn gekomen om armoede concreet te bestrijden. 

Een aantal weken geleden hoorde Frieda Flens van deze vrijwilligersgroep die zich wilde richten op de energiearmoede en toename van o.a. klanten van de Voedselbanken. Aanvankelijk vanuit de politieke partijen Groen Links, CDA en PvdA, later met meer vrijwilligers. Frieda meldde zich aan en gaandeweg wordt de groep vrijwilligers steeds groter. Er zijn ook vrijwilligers die zelf een periode van financiële problemen hebben meegemaakt, dat maakt dat de huidige situatie ze raakt.

In samenspraak met het Sociaal Plein en WWP van Oostzaan worden plannen gemaakt waar en hoe te helpen. Omdat het realiseren van een eigen plek om vanuit daar te werken nogal ingewikkeld is, werd door de Grote Kerk tijdelijk het BJC beschikbaar gesteld. 

Vanaf 26 oktober waren er op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend vrijwiliggers van Oostzaners voor Elkaar aanwezig in het Bartel Jacobsz Centrum aanwezig.

Echter vanaf de eerste week in december zijn er op 07 december tussen 9-12 uur vrijwiliggers van Oostzaners voor Elkaar aanwezig in het Bartel Jacobsz Centrum, om deze groep mensen te ondersteunen. Voor informatie, doorverwijzing op maat, snelle hulp voor kleding, voedsel en advies. Op 14 december is men al welkom in het "warme" huis op de Zuideinde 180 te Oostzaan, in verband met een uitvaart in de Grote Kerk. In de periode hierna is het "warme" huis op de Zuideinde 180 te Oostzaan gereed voor de opvang en zal het vrijwilllgerswerk daar worden voortgezet.

Vragen? Mail ons via info@oostzanersvoorelkaar.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Anneke Buitenbos
meer details

 
Digitale Kerkdienst
26-03-2023 

Ds. Sjaak Visser
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
     Maart 2023


Deadline volgend nummer:
18-03-2023, 12:00 uur.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.