Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur kerkdienst in de Grote Kerk.
 
 
Oostzaners voor Elkaar in het Bartel Jacobsz Centrum Oostzaners voor Elkaar in het Bartel Jacobsz Centrum

Ook in Oostzaan komt een groeiende groep mensen financieel in de problemen vanwege de sterk stijgende prijs van energie en andere primaire levensbehoeftes. Oostzaners voor Elkaar is een groep vrijwilligers die in actie zijn gekomen om armoede concreet te bestrijden. 

Een aantal weken geleden hoorde Frieda Flens van deze vrijwilligersgroep die zich wilde richten op de energiearmoede en toename van o.a. klanten van de Voedselbanken. Aanvankelijk vanuit de politieke partijen Groen Links, CDA en PvdA, later met meer vrijwilligers. Frieda meldde zich aan en gaandeweg wordt de groep vrijwilligers steeds groter. Er zijn ook vrijwilligers die zelf een periode van financiële problemen hebben meegemaakt, dat maakt dat de huidige situatie ze raakt.

In samenspraak met het Sociaal Plein en WWP van Oostzaan worden plannen gemaakt waar en hoe te helpen. Omdat het realiseren van een eigen plek om vanuit daar te werken nogal ingewikkeld is, werd door de Grote Kerk tijdelijk het BJC beschikbaar gesteld.

Vanaf 26 oktober zijn op woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend vrijwiliggers van Oostzaners voor Elkaar aanwezig in het Bartel Jacobsz Centrum, om deze groep mensen te ondersteunen. Voor informatie, doorverwijzing op maat, snelle hulp voor kleding, voedsel en advies.

Dus heb je iets te bieden, of heb je iets nodig? Wij zijn er van 9 tot 12u, ook voor gewoon een kopje koffie!

Vragen? Mail ons via info@oostzanersvoorelkaar.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 04-12-2022 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Pieter van der Woel uit Heiloo.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
20-11-2022

Ds. Rainer Wahl uit Speuld.
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
     November 2022


Deadline volgend nummer:
30-11-2022, 12:00 uur.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.