Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Vanaf 25/9 weer koffiedrinken na de kerkdienst!
 
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 3. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 3.

26 maart 2020

Ds. Carola Dahmen

Predikant 
 Beste mensen,

Het is prachtig lenteweer! Als je uit de wind bent, warmt de zon al. Het staat in zo’n raar contrast met de situatie waarin we op dit moment leven. Zeker als je graag naar buiten wilt gaan, maar het niet mag of niet kan. Gelukkig kunnen velen wel in de tuin zitten of op balkon. Ik hoor van velen van u/jullie dat je in de tuin kunt werken, maar ook als je binnen bent doet de zon gewoon goed.

Ik ben afgelopen week veel met Francisca in de kinderwagen buiten geweest en kan dan, terwijl Francisca nieuwsgierig om zich heen kijkt of (toch wel) in slaap valt, met gemeenteleden bellen. (Ik denk dat het zo wel geoorloofd is om naar buiten te gaan) Ik hoor veel bemoedigende verhalen: mensen zijn over het algemeen niet bang, ook al maken zich velen vaak wel zorgen of zijn verdrietig. Begrijpelijk, zeker na maandag, toen we hoorden hoe lang de maatregelen waarschijnlijk nog gaan duren. Het betekent ook tot juni geen kerkdiensten. Toch wel een schok was dat en hoorde ik dat ook collega’s zeggen.

Mijn collega’s en ik zijn ondertussen niet stil blijven zitten. Naast bellen, nieuwsbrieven schrijven en op andere manieren contact houden met gemeenteleden, zijn we aan de slag gegaan om kerkdiensten in de huidige omstandigheden te organiseren. Sommige gemeenten hebben de mogelijkheden op dat via kerktelefoon, internet of radio te doen. Anderen hebben zelfs een live-verbinding met beeld gerealiseerd. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u een opsomming met links voor kerkdiensten en andere interessante websites.

Wij in Oostzaan hebben gelukkig de mogelijkheid om via Radio 9 kerkdiensten uit te zenden en kunnen dankzij onze webmaster veel gebruik maken van de website. De komende zondagen, 29 maart, 5 april, 12 april (Pasen) en 19 april zullen om 9 uur op Radio 9 “kerkdiensten” te horen zijn. Ik neem deze diensten hier bij mij thuis op en wissel teksten en gebeden af met muziek. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u de “orde van dienst” voor aanstaande zondag. Achteraf zal ik ook de overdenking ter beschikking stellen. Ook in de Stille Week kunnen de vieringen niet plaats vinden. Maar ook op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag zullen we op radio 9 uitzendtijd hebben en kunt u zo – een beetje – de Stille Week beleven.

Voor de tijd na Pasen tot Pinksteren zal ik, zoals het er nu naar uitziet, meedraaien in kerkdiensten die in Zaandam plaats vinden. Deze kerkdiensten worden rechtstreek live met beeld uitgezonden, maar u kunt ze ook later beluisteren of bekijken. Voor de mensen die geen internet hebben, blijft de mogelijkheid om zondag om 9 uur naar radio 9 te luisteren naar de dienst van de week ervoor. Nadere informatie hierover volgt nog.

Verder wil ik nog twee teksten met u delen die gemeenteleden naar mij hebben gestuurd. Tot bemoediging voor ons allen:

'Dit ene weten wij en aan dit ene houden wij ons vast in de duistere uren: er is een woord dat eeuwiglijk zal duren en wie 't verstaat, die is niet meer alleen.' (Henriette Ronald Holst)

Maar de HEER zal uitkomst geven 
Hij die ‘s daags Zijn gunst gebiedt; (Psalm 42:5, psalmberijming, 1773)

Met een hartelijke groet,
..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 
Postbus 44
1510 AA Oostzaan
 

 

Regelmatig zal de nieuwsbrief van PKN Oostzaan, door ds. C. Dahmen verschijnen.
Dit is jaargang 1, nr. 3 26 maart 2020). Voor meer info: predikant@pknoostzaan.nl

of onze websites www.pknoostzaan.nl en www.grotekerkoostzaan.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Gerdien Neels uit Amsterdam.
meer details

 
Agenda Grote Kerk


20-10-2021 om
10.00 uur
 

Maandelijkse
koffieochtend BJC!

 
 
Digitale Kerkdienst
17-10-2021

Mw. Hetty van Galen uit Amsterdam
 
 
Kerkbuurten

  
   
    Oktober 2021

 
 
Vrienden van de


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.