Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Vanaf 25/9 weer koffiedrinken na de kerkdienst!
 
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 33. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 33.

18 december 2020,

Ds. Carola Dahmen
Predikant Beste mensen,

Aanstaande zondag is het de 4e advent. De 4e kaars wordt aangestoken. Het is bijna kerstmis. 

“Zuivere vlam, verdrijf met je licht de angsten van ons hart.” (Lied 458)

Welke angsten leven er in onze harten? Angst om ziek te worden. Angst voor de toekomst van onze kinderen. Angst voor onenigheid, ongeregeldheden. Angst voor eenzaamheid, depressie. Angst voor financiële tegenvallers, voor jezelf of voor je familie, je dierbaren. Angsten die allemaal samen kunnen hangen met de bizarre situatie waarin we verkeren. 
Misschien leven er ook andere angsten in onze harten. Angst dat je buiten de boot valt, dat je niet serieus wordt genomen. Angst om verkeerde keuzes te maken. Angst om tegen te vallen. Angst om mensen teleur te stellen. Angst dat je anderen kwetst of juist zelf gekwetst wordt. Angst dat je voorbij jezelf, voorbij een zinvol bestaan leeft. Angst voor de waarheid. Angst voor de dood.

“Zuivere vlam, verdrijf met je licht de angsten van ons hart.” 

We kunnen bevangen zijn door angst en onzekerheid. Zorgen kunnen ons neer drukken. En dat kunnen reëler angsten, onzekerheden en zorgen zijn die je terecht hebt. Het kunnen ook angsten zijn wij, juist door de angst, groter maken. Angst heeft een eigen dynamiek. Het kan nuttig zijn, maar het kan ook averechts werken. 

“Zuivere vlam, verdrijf met je licht de angsten van ons hart.” 

We gaan ons moed te binnen zingen, te binnen bidden, te binnen geloven! Kerstmis komt naderbij. Dan vieren wij - hoe dan ook - dat Jezus is geboren. Een kind dat opgroeit, volwassen wordt om de angst weg te nemen. Om mensen vrijheid te geven in hun levens. Om mensen vertrouwen in anderen, zichzelf en God te geven. Jezus die de grootste angst overwint, de dood doorleeft en van zich afschudt. Daarom noemen we hem bevrijder, verlosser, Messias, Zoon van God. Omdat hij de angsten van onze harten kan verdrijven. 

Voor de komende dagen heb ik een kleine verassing voor jullie voorbereid. Vanaf zondag is er elke dag tot aan kerst een “deurtje” dat je kunt openen: elke dag een kort filmpje op de website van onze kerk www.pknoostzaan.nl. Voedsel voor de ziel, muziek die de angst verdrijft, van harte uitgenodigd om mee te doen met onze adventskalender! Kijk maar zondag op onze website en dan wijst het zich verder vanzelf. 

Volgende week kun je weer een nieuwsbrief verwachten met alle informatie rond de digitale kerst-kerkdiensten. Aanstaande zondag kun je, als je wilt, een kerkdienst via de TV of een andere gemeente bekijken, bijvoorbeeld van Zaandam:  Klik hier!

Een goede vierde advent toegewenst!

Met een hartelijke groet,
..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 
Postbus 44
1510 AA Oostzaan
 
 

Regelmatig zal de nieuwsbrief van PKN Oostzaan, door ds. C. Dahmen verschijnen.
Dit is jaargang 1, nr. 33   18 december 2020). Voor meer info: predikant@pknoostzaan.nl

of onze websites www.pknoostzaan.nl en www.grotekerkoostzaan.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 31-10-2021 om 10.00 uur

Voorganger:
Dhr. Cor Ofman uit Amsterdam.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
24-10-2021

Ds. Gerdien Neels
uit Amsterdam. 

 
 
Agenda Grote Kerk


29-10-2021 om
10.00 uur


Inloopochtend
in de Grote Kerk

 
 
Kerkbuurten

  
   
    Oktober 2021

 
 
Vrienden van de


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.