Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur kerkdienst in de Grote Kerk.
 
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 25. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 25.

16 oktober 2020,

Ds. Carola Dahmen
Predikant Beste mensen,

Een gebed van Toon Hermans:

Heer,
Zoals het licht
Doorbreekt uit de nacht,
Zich verspreidt,
En alle dingen aanraakt,
Zo breekt Uw liefde voor mij door
Uit de donkerste dagen.
Geef mij de kracht
Het warme licht van Uw liefde
Op te vangen,
En de dag zal gezegend zijn.

 
We zagen het met z’n allen al aankomen. Meer besmettingen, meer ziekenhuisopnames, meer ic-bedden bezet, meer doden. Meer gewone zorg die onder druk komt te staan. Een soort nare deja-vu van het voorjaar.
En toch is het ook weer anders dan het voorjaar. Misschien wel beter, maar misschien ook nog minder fijn. Beter, in die zin dat we weten wat de lock-down, de eenzaamheid, het op elkaar zitten met ons doet en dat we het nu misschien toch echt anders aanpakken. Dat we zelf actiever zijn om goed voor onszelf te zorgen door bijvoorbeeld wel naar buiten te gaan. Dat we ons beter kunnen wapenen tegen de eenzaamheid en we het thuis zijn met elkaar toch al beter onder de knie hebben. We hebben ook als moderamen besloten om de kerk open te houden en de kerkdiensten te blijven doen, zolang het kan. We willen niet weer in de situatie terecht komen dat er geen diensten zijn, omdat we nu weten hoe zeer we het nodig hebben.

Maar misschien voelt deze gedeeltelijke lock-down (en je weet niet wat er nog komt), nog minder fijn aan dan in het voorjaar. Natuurlijk wordt er op een vaccin of betere medicatie gehoopt, maar dat we nog niet zo snel af zijn van corona, wordt steeds duidelijker. En dat ontneemt hoop en perspectief. De sociale en economische gevolgen, nationaal en internationaal, we worden er niet blij van. En dat is een understatement.

We kunnen niet zo veel doen. We zijn weer stil gezet. En dat voelt heel naar. Zo’n gebed van Toon Hermans geeft mij wel kracht. In die simpele woorden schuilt veel wijsheid. Elke dag opnieuw uitreiken naar de warmte van het licht van Gods liefde. Ons openen om kracht te krijgen en, lieve mensen, dan komt die kracht ook. Dat weet u, dat weet ik, daarvoor zijn we geloofsgemeenschap van Christus om daarop te kunnen vertrouwen.

Middels deze nieuwsbrief (waarvan u nu weer regelmatig een in uw mailbox of in de brievenbus zult krijgen) wil ik ook graag namens het moderamen een praktisch mededeling doen. We houden ons in de kerk aan de maatregelen van de overheid en het RIVM. Daarin zijn we solidair met de rest van de maatschappij. Dat betekent dat we een maximumaantal van 30 bezoekers (exclusief medewerkers) tijdens kerkdiensten verwelkomen. We verwachten voor de komende zondagen niet meer dan 30 bezoekers. Mocht het toch zo zijn, dat er meer mensen komen, gaat de deur helaas dicht. Dit gaat in tegen onze waarde van gastvrijheid, maar we doen het juist uit naastenliefde, om elkaar te beschermen.

Over naastenliefde gesproken. Ik hoor van medewerkers aan de kerkdiensten, zoals ontvangst of coördinatoren die de zitplaatsen aanwijzen, dat er soms onaardig gereageerd wordt wanneer op de regels gewezen wordt. Lieve mensen, doe dat nou niet. We hebben het allemaal niet makkelijk. We vinden het allemaal niet leuk. En de mensen die meehelpen de kerkdiensten te organiseren staan er niet namens henzelf, maar hebben de verantwoordelijkheid dat het goed gaat met de regels. Want anders kunnen we de kerk in deze tijd niet openhouden. Dus, laten we de naastenliefde heel praktisch in de praktijk brengen en de slogan volgen “Houd moed, heb lief!”.

Met een hartelijke groet,
..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 
Postbus 44
1510 AA Oostzaan
 

 

Regelmatig zal de nieuwsbrief van PKN Oostzaan, door ds. C. Dahmen verschijnen.
Dit is jaargang 1, nr. 25  16 oktober 2020). Voor meer info: predikant@pknoostzaan.nl

of onze websites www.pknoostzaan.nl en www.grotekerkoostzaan.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 21-08-2022 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Pieter van der Woel uit Heiloo.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
07-08-2022

ds. Rainer Wahl uit Speuld.
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
     Juli / Aug  2022

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.