Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Nieuwe expositie in het BJC: Simon Ruijter Nieuwe expositie in het BJC: Simon Ruijter
Daar is wel de basis gelegd om door te blijven tekenen en schilderen. Nadat Ineke was gestopt met cursus geven, heeft hij les gehad van Paulien Brands (Haarlem) en nu nog bij Mirjam Hommes (Amsterdam). Steeds samen met een klein groepje enthousiastelingen.

Tekenen is ontspanning. Het gaat nooit vanzelf. Soms gaat het soepel, en op andere momenten gaat het niet zoals hij wil. Hij heeft inmiddels wel geleerd en het vertrouwen gekregen dat het meestal toch goed komt.
“Het hoeft niet te lijken, maar moet wel kloppen”, krijgt hij altijd weer ingeprent. Een opdracht was b.v. het beroemde “ Melkmeisje van Vermeer” in kubistische stijl weer te geven. Toch nog heel herkenbaar.

Met al die lessen en cursussen kreeg hij stapels tekeningen en schilderijen. Af en toe wordt er dan opgeruimd en weggegooid. Ineke bood aan te exposeren in het BCJ. In december en in januari hangt daar een deel van het werk van Simon Ruijter.

Er hangen portretten in houtskool en pastel en ook een stilleven en landschap in acryl. Verder ziet u nog werk dat is getekend of geschilderd naar Picasso, Appel, Oepts en anderen Vaak waren foto,s de bron van een aantal werken, maar ook naar waarneming. Soms was het alleen verbeelding.

Tijdens openingstijden van de kerk is de expositie te bekijken:
Van 1 december tot 26 januari

zondag van 11-12 uur
vrijdag van 10-12 uur
iedere 3e woensdag in de maand van 10-12 uur
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
9-6-2024 


Ds. Anneke Buitenbos
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.