Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Mededeling van de predikant Ds. Carola Dahmen. Mededeling van de predikant Ds. Carola Dahmen.

7 maart 2021,

Ds. Carola Dahmen
Predikant Beste mensen,

Zoals jullie zullen weten is er een beroepingsprocedure gaande geweest en die inmiddels is afgerond:de Protestantse Gemeente van Boornbergum-Kortehemmen heeft een beroep op me uitgebracht en dat beroep heb ik aangenomen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat velen hierover teleurgesteld zijn of misschien zelfs boos of verdrietig of wat dan ook. Ik ben nog niet zo lang in Oostzaan predikant, ook nog in zo'n moeilijke tijd, dus dit komt voor velen als verrassing. Ik wil daarom ook iets meer over het waarom zeggen.

Mijn man Frederik heeft, zoals zo velen, het afgelopen jaar zakelijk gezien veel last gehad van Corona. Veel opdrachten zijn weggevallen. Maar met een trainingscentrum in Drachten, waar hij al jarenlang als trainer komt, zijn de zakelijke contacten goed gebleven. Ook na corona zal hij daarom vaak in Drachten werken. Nu is Purmerend Drachten op zich wel te rijden, het is ruim 1,5 uur. Maar prettig is het niet. Niet voor Frederik, want die zit dan 5 dagen per week 3 uur per dag in de auto. Niet voor Francisca die haar vader dan onder de week praktisch niet ziet. En zeker ook niet voor mij, want ik moet dan alles thuis draaiende houden en dat is zwaar (en koken is zeker iets dat je beter niet aan mij overlaat). Dat is één reden.

Er is nog een andere reden waar ik open over wil zijn. Mijn werk in Oostzaan heb ik de laatste tijd als steeds moeilijker ervaren. Dat komt door de context, door problemen en uitdagingen van de gemeente. Elke gemeente heeft zo z'n eigen aandachtspunten en ik merkte dat ik steeds meer verlangde naar een kleinere gemeente. Een kleiner dorp, een andere context.

De gemeente Boornbergum-Kortehemmen, in Friesland, heel dicht bij Drachten, maar ook echt een klein dorp, is zo'n gemeente die op mijn pad kwam. Heel lang heb ik getwijfeld of ik op de advertentie zou reageren omdat ik nog niet zo lang in Oostzaan ben. Maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen omdat ik verlang naar een plaats die beter bij mij past bij wie ik nu ben: als predikant, als moeder, als onderzoeker, als Carola op dit punt in mijn leven. Ik denk dat zo’n keuze voor mijzelf uiteindelijk ook jullie als gemeente ten goede komt. Voor mij heeft dit met roeping te maken: met alle beperkingen die we als mensen hebben de weg kiezen die het beste lijkt in het vertrouwen dat die weg goed zal zijn.

Wanneer gaat het allemaal gebeuren. Er is nog geen datum vastgesteld, maar je moet ervan uitgaan dat ik ergens na Pasen en voor de zomer afscheid van jullie ga nemen.

Ik hoop dat we op een goede manier afscheid van elkaar kunnen nemen, ook al is het in een nare tijd, is er misschien teleurstelling over hoe snel ik wegga. Dat vraagt wel wat van ons. Van jullie en van mij. Ik denk wat ervoor nodig is, is om naar datgene te kijken waar we dankbaar voor zijn in de tijd die we hier met elkaar zijn opgetrokken. Ik denk dan bijvoorbeeld met dankbaarheid aan alle mensen die me in het vertrouwen hebben genomen. Ik denk aan de leerhuisavonden, aan mooie kerkdiensten, aan de cantorij met wie ik graag samen heb gewerkt. Ik denk aan mooie initiatieven, goede samenwerkingen. Nou er is zoveel meer. Daar zal ik nog een keer meer over zeggen. En wellicht dat jullie zo ook naar de afgelopen drie jaar kunnen kijken. Dat we goed afscheid van elkaar kunnen nemen, elkaar een zegen voor de toekomst toewensen. Dat was mijn mededeling...

Ik wens jullie een gezegende zondag toe!

Met een hartelijke groet,

..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 

Postbus 44
1510 AA Oostzaan 

 

 

terug
 
 
 
 

Gezamenlijke Zaanse Kerkdienst in de Oostzijderkerk, Zaandam
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00 uur

m.m.v. de Adhoc Meezing cantorij
Voorganger:

ds. Sjaak Visser en anderen 
meer details

 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.