Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Laatste nieuwsbrief van ds. Carola Dahmen. Laatste nieuwsbrief van ds. Carola Dahmen.

28 april 2021,

Ds. Carola Dahmen
Predikant 


“Gij levende, eerste en laatste
Moeder, Vader, God, onspreekbaar
Boven onze woorden uit:
Zegen uw mensen die hier nu zijn
En al uw mensen waar ook ter wereld
Doe lichten over ons uw Aangezicht
En geef ons vrede.” (Huub Oosterhuis bij Numeri 6:22-27)

Beste mensen,

Dit is de laatste nieuwsbrief die ik aan jullie stuur. Aanstaande zondag, 2 mei, neem ik afscheid als predikant van de Grote Kerk in Oostzaan. Jullie weten al een tijdje dat ik naar het hoge noorden vertrek en ook voor mij voelde 2 mei de hele tijd nog ver weg, maar ineens is het dan zover. En dat is best gek. 

De afgelopen tijd heb ik zoveel mogelijk afscheid van jullie individueel genomen. Helaas niet iedereen met wie ik in Oostzaan kennis heb gemaakt, maar toch heb ik de afgelopen weken heel veel mensen gesproken/gemaild/geappt. Op die manier echt even stil staan om afscheid van elkaar te nemen vond ik heel waardevol. En zondag hoop ik ook de meeste van jullie nog te zien en misschien nog even te spreken. We lezen zondag een stukje uit het verhaal van Abraham (en Sara!). Een verhaal van op weg gaan, van zegen, ook van teleurstelling en verwarring. Een verhaal dat zo menselijk is, zo rijk aan inzichten, gevoelens en gedachten, dat we ons nog steeds in de verhalen van Abraham kunnen herkennen, dat we nog steeds deze verhalen als verhalen voor ons kunnen lezen. Verhalen, woorden die ons tot zegen mogen zijn. Zegen, dat is ook wat ik jullie allen toewens. In de woorden van Huub Oosterhuis (naar die klassieke Aaronitische zegen uit Numeri), zegen en vrede, voor al die mensen, hier en overal ter wereld. Waar jij ook bent in je leven, dat het licht van Gods Aangezicht over jou mag schijnen!

Je hebt het misschien in het kerkblad gelezen: er zijn zondag twee diensten, twee keer het verhaal van Abraham. Gewoon om 10 uur in de ochtend en ’s middags om 15 uur. Dit hebben we zo gedaan om het aantal mensen te spreiden, omdat we natuurlijk nog steeds met de corona-maatregelen te maken hebben en de groep die bij elkaar komt niet te groot mag zijn. De dienst ’s ochtends is met name bedoeld voor gemeenteleden, bij de dienst ’s middags zijn met name collega’s en mensen aanwezig met wie ik de afgelopen drie jaar als predikant heb samengewerkt. 

Wellicht zijn er een paar mensen onder jullie die ’s ochtends niet kunnen of die net zo graag in de middag willen komen. We hebben ’s middags nog ruimte voor een aantal mensen, dus als je graag ’s middags wilt komen ben je van harte welkom! Als je naar de dienst om 15 uur komt, graag aanmelden bij Frieda Flens (scriba@pknoostzaan.nl) of bij mij (per e-mail of bellen 0621286446). Als je ’s ochtends komt, hoef je je niet aan te melden.

Met een hartelijke groet,

..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 

Postbus 44
1510 AA Oostzaan 

 

Dit is jaargang 2, nr. 12  - 28 april 2021). Voor meer info: predikant@pknoostzaan.nl 
of onze websites www.pknoostzaan.nl en www.grotekerkoostzaan.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
9-6-2024 


Ds. Anneke Buitenbos
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.