Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
KOGERKERK – IDENTITY VLAGGEN IN KERK OP ROZE ZONDAG - 5 juni 2022 KOGERKERK – IDENTITY VLAGGEN IN KERK OP ROZE ZONDAG - 5 juni 2022


Roze Viering in Zaanse Regenboogweek.

 
Op zondag 5 juni zet de Kogerkerk haar deuren open tijdens de ZaanPride (3 t/m 11 juni). In de Roze Viering kleuren ‘Identity’ vlaggen het eeuwenoude gebouw waar al generaties lang mensen nadenken over samenleven, hoe verschillend je ook kunt zijn. In totaal zijn er rond de 25 vlaggen (zie bijlage).(zie bijlage). Van de ‘Straight Alliance Vlag’, symbool van hetero's die sympathie betuigen aan de LHBTIQ+ gemeenschap, tot de ‘Philadelphia Regenboogvlag’ met zwart/bruin voor people of colour. De vlaggen zijn terug te vinden in de kleuren van de parapluutjes op de poster van de Zaanpride 2022.
 
De kleurige vlaggen sluiten aan bij het Bijbelse pinksterverhaal waarin mensen uit allerlei volken zich aangesproken voelen door het begeesterde verhaal van de leerlingen van Jezus. Hoe verschillend ze ook zijn, ze staan in vuur en vlam. Het thema van de Roze Viering: ‘In vuur en vlam voor jou’. 

De Kogerkerk is aangesloten bij het netwerk Wijdekerk. Dit vertegenwoordigt kerken waar mensen uit de LHBTI+ gemeenschap van harte welkom zijn. Samen zijn wij de kerk. De Kogerkerk wil een kerk en een stad waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht van wie je houdt.


De Roze Viering is voorbereid door o.a. Frank Vos, voorzitter Zaanse Regenboog, Hanna van Dorssen, predikant van de Kogerkerk, leden van de Kogerkerk en Noorderkerk en vrijwilligers van de Zaanse Regenboog en inloophuis De Bron.
 

Aan het slot van de kerkdienst zal Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog, het ZaanPride lied zingen. Na afloop koffie op het kerkplein met roze lekkernijen. De Regenboogvlag wappert aan De Stolp, naast de kerk.

Aanvang: 10.00 uur

Adres: Kogerkerk, Kerkstraat 14, 1541 HA Koog aan de Zaan
YouTube: De Roze Viering is op zondag 5 juni vanaf 15.00 uur te zien op het YouTube kanaal: Kogerkerk Gemeente
Meer informatie: ds. Hanna van Dorssen, predikant Kogerkerk, 0643142786, 
predikantkogerkerk@gmail.com.


terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.