Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Twee spectaculaire JongWijs diensten in Westzaan diensten voor de jeugd en (nog) wijzer Twee spectaculaire JongWijs diensten in Westzaan diensten voor de jeugd en (nog) wijzer
Midden in het dorp Westzaan bevindt zich het restaurant JongWijs, dat inmiddels bij vele Zaankanters bekendheid geniet. Het interieur straalt al volledig uit wat de filosofie is van het restaurant. De ene driehoek van het restaurant is klassiek ingericht; de andere driehoek modern. Op de website lezen we:  “JONG staat voor nieuwe generaties, nieuwsgierigheid, onbevangenheid en de toekomst. Het onderzoekt waar we heen gaan en willen. WIJS staat voor geschiedenis en traditie. Het herinnert ons aan waar we vandaan komen en van wie we afstammen.” Het is hun droom om JONG en WIJS elkaar te laten ontmoeten door een plek te faciliteren en eten aan te bieden dat alle generaties aanspreekt. Daarnaast hoopt men dat er door middel van goede gesprekken verbinding ontstaat. Op de servetten staan daartoe bijzondere vragen als ondersteuning van ‘het goede gesprek’.

Toen de Pastorale Raad van Westzaan at in het restaurant, werd het getroffen door de grote raakvlakken tussen JongWijs en de kerk. Dit is toch precies wat wij ook willen? Jong en Wijs met elkaar in contact brengen. Daarom gaan we de filosofie van JongWijs in twee diensten transporteren naar de Grote Kerk en zal het die twee zondagen een soort ‘dependance’ van het restaurant zijn met overal tafeltjes in de kerk met natuurlijk de bewuste servetten en gespreksvragen van JongWijs. De koffie wordt deze zondag natuurlijk TIJDENS de dienst geschonken.  Omdat ‘Jong’ in de kerk meestal ondervertegenwoordigd is, worden jongeren voor deze diensten breed uitgenodigd. Wat zou het mooi zijn als JONG en WIJS deze zondagen evenredig verdeeld zijn!

De 1e JongWijs dienst zal JONG muzikaal nadrukkelijk aanwezig zijn. In de tienergroep van Westzaan bevindt zich namelijk opmerkelijk veel muzikaal talent (trompet, cello, piano, accordeon, gitaar, ukelele en dwarsfluit).

De 2e JongWijs dienst richten we ons op mede op JONG en WIJS buiten de kerk en zal er ook buiten de kerkelijke kanalen publiciteit aan worden gegeven. In deze dienst zullen medewerkers van JongWijs zelf aanwezig zijn om ons te inspireren met hun dromen en idealen.

De diensten zijn om 10.00 uur in de Grote Kerk, Torenstraat, Westzaan
1e dienst: 16 juni
2e dienst: 14 juli
Meer informatie: ds. Cornelis Visser, predikant@pgwestzaan.nl; 06-49726636

 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
16-6-2024 


Ds. Pieter van der Woel
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.