Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - vanaf 5 juli weer kerkdiensten in de Grote Kerk!
 
 
GEEN Allerzielenherdenking vanwege corona GEEN Allerzielenherdenking vanwege corona

OOSTZAAN -  De Allerzielenherdenking op de begraafplaats gaat dit jaar in verband met corona niet door. Met pijn in het hart heeft de organisatie, bij monde van Margot Piets, dit afgelopen week bekendgemaakt.  

De laatste weken is serieus nagedacht over manieren waarop de jaarlijkse herdenking tóch doorgang zou kunnen vinden, in de gedachte dat deze voorziet in een grote behoefte en er zelfs mensen naar uitkijken. Alternatieven werden bedacht: sommige paden afsluiten, geen zitjes, lantaarns uitdelen zodat het aantal aanwezigen op de begraafplaats beperkt is en te reguleren valt, alle activiteiten waar mensen vaak samenscholen, zoals de herdenkingsboom,  de muziek, de fotopresentatie, het koffiehoekje niet meer als activiteit opnemen.

Maar zo’n situatie zou totaal voorbijgaan aan de behoefte van mensen bij graven van hun familieleden of bekenden stil te staan. Ook het ontmoeten van lotgenoten is niet mogelijk. De avond schiet dan zijn doel voorbij. 

Hoe zwaar het ook valt, hoe teleurstellend ook, de organisatie neemt haar verantwoordelijkheid en annuleert Allerzielen 2020.

De bedoeling van deze avond is de overledenen te gedenken en dat kan alleen als we anderen niet blootstellen aan de coronagevaren. Het motto blijft: Hou je staande en blijf gezond! En steek op 1 november een kaarsje aan bij de foto van die lieve dierbare.

bron: Samenvatting uit het Het Kompas 13-10-2020

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Maarten Kruimer.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
29-11-2020

Ds. Carola Dahmen
 
 
31e Nieuwsbrief
PG Oostzaan

  
     02 december 2020
 
 
Kerkbuurten

  
   Nov- dec 2020
 
 
Facebook / YouTube


 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.