Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Houdt het nou nooit een keer op? Houdt het nou nooit een keer op?
U bent hartelijk welkom op donderdag 4 april, 20:00 uur in de Westzijderkerk. Komt er nou nooit een einde aan? "Niemals wieder", Never again", "Nooit meer" staat op gedenktekens in voormalig kamp Bergen-Belsen.

Het is een waarschuwing. Gelukkig gedenken we op 4 mei... Maar als je om je heen kijkt, als je luistert naar wat sommige leiders zeggen, oorlogstaal die wordt gebezigd, vijandsdenken, opkomend antisemitisme...dan lijkt dat 'nooit meer' ver weg. Daarom is het goed om naar het verleden te kijken, om daardoor wellicht je gedachten of je gesprekken... net even anders te laten gebeuren. In de veertigdagentijd voorafgaand aan Pasen, willen we op een bepaalde manier stil staan bij het gebeuren dat we oorlog noemen.

Omdat het vorig jaar 100 jaar geleden is dat de eerste Wereldoorlog is geëindigd en uit deze oorlog de tweede is voortgevloeid en er nog steeds oorlog is, wordt op donderdag 4 april, aanvang 20:00 uur in de Westzijderkerk, aandacht geschonken aan enkele gedichten van Wilfred Owen (1893 - 1918).

Wilfred Owen is een van de invloedrijkste en kritische oorlogsdichters. Hij heeft zelf als luitenant in de loopgraven ervaringen opgedaan en was bevriend met Siegfried Sassoon. De componist Benjamin Britten heeft voor zijn 'War Requiem' gedichten van Owen gebruikt, ook verwijzen Pat Barkers trilogie 'Weg der geesten' en de verfilming daarvan naar hem. Zijn werk geeft nog steeds veel te denken, Op deze avond wisselen gedichten en zang elkaar af. Muzikale medewerking wordt verleend door het kwartet: Menno Oversluizen, tenor; Lesley Oversluizen, alt; Chris Helfensteijn, bas en Wil Helfensteijn, sopraan; Ineke Bulthuis, piano en Saskia Andriessen, contrabas; spreker Rien Jansens. Mede namens de voorbereidingsgroep, hartelijk welkom. Rien Jansens.
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
nog niet bekend 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
7-4-2023 


Ds. Rainer Wahl
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
april 2024


Deadline volgend nummer:
 23 april 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.