Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Homepage Homepage
Beheer website

Hierbij de mededeling dat per 10 januari 2018 het beheer van deze website is overgenomen door Erik H@nkes. Informatie bestemd voor deze website kan worden aanleverd via de redactie van Kerkbuurten op het
E-mailadres: kerkbuurten@hotmail.com.

In het februari-nummer van Kerkbuurten volgt meer informatie over deze overname. Wij danken Jan de Waal voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

De redactie van Kerkbuurten.Zangers gezocht bij Zaans Interkerkelijk Mannenkoor

' Zingen maakt blij ' - dat is de slogan van het ZAANS INTERKERKELIJK MANNENKOOR (ZIM) dat dit jaar haar 35 jarig jubileum viert. Om weer eens een concert te geven zijn ze op zoek naar mannen die het wel een willen proberen maar die het nog niet zien zitten. Er is nu een kans om zonder verlichting deel te nemen. Meer informatie is hier te vinden.


Onderteken ook de petitie van Kerk in Actie en Amnesty International om mensen uit Afghanistan te helpen

De werkgroep Amnesty International Zaanstreek roept u op een petitie te ondertekenen. Het gaat om een petitie die door onder andere Amnesty en Kerk in Actie georganiseerd is. De petitie is gericht aan de Nederlandse regering en is een oproep geen mensen meer terug te sturen naar Afghanistan vanwege het vele geweld daar.
De politieke situatie in Afghanistan verslechtert voortdurend en het is er extreem onveilig. 2016 was het dodelijkste jaar ooit. Bommen, zelfmoordaanvallen, vervolging van religieuze, etnische en seksuele minderheden, gedwongen ronseling van kinderen, en marteling zijn een dagelijkse realiteit.
Via de link https://secure.amnesty.nl/petitie_afghanistan is de petitie te vinden.
Hier kunt u heel eenvoudig uw naam achterlaten. In februari 2018 wordt de hele handtekeningenlijst overhandigd aan premier Rutte.Passion in de Zaanstreek

Het gevoel van de landelijke Passion ervaren in je eigen Zaanstreek:
Op zaterdag 24 maart 2018 (een week voor Pasen) vindt 'De Zaanse Passion 2018' plaats in het Veldpark te Zaandam.
De symbolische tocht met een wit kruis zal vanuit de Burcht naar het Veldpark gedragen worden door mensen die elkaars lasten willen dragen in de Zaanstreek.
Het thema is 'verbinding'. Maria Magdalena en Maria (de moeder van Jezus) kijken terug op het leven van Jezus.
De bestaande voorstelling met muziek van de professionele coverband The Challenge, wordt verrijkt met Oosterse (Syrische) muziek en interreligieuze aspecten (hoe wordt Jezus gezien vanuit verschillende religies/visies).
Verschillende kerken/organisaties in de Zaanstreek organiseren samen dit grote verbindende project.
De regisseur is dit keer Ferdinand Borger (theoloog/theatermaker, gewerkt bij IKON & NCRV), De filmscenes op locaties in de Zaanstreek worden opgenomen door filmmaker Steven Geldof. 
Het projectteam bestaat uit vertegenwoordigers uit de gezamenlijke kerken/organisaties. Op 16 december was de startbijeenkomst van 12.00-15.00 uur in De Ontmoeting (Parklaan 1, Zaandijk)
Iedereen die voor of achter de schermen mee wil werken is dan van harte welkom. Wil je zingen, acteren, meewerken in het projectteam, naaiatelier, de catering, de technische groep, de PR-groep, de symbolische tocht-groep, meld je dan even aan via ds. Mirjam Sloots mirjamsloots@planet.nl of
(06-31778282 ).
Samen gaan we er iets moois van maken!

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.