Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
16 juni 2019 10.00 uur Gezamenlijke kerkdienst Zaanstreek

16 juni 2019 10.00 uur Gezamenlijke kerkdienst Zaanstreek


Plaats: Oostzijderkerk Zuiddijk 1 te Zaandam!!!
          

De bus (route 2) vertrekt vanaf 09.30 uur vanaf de Grote Kerk te Oostzaan.
U kunt zich hiervoor inschrijven op de lijsten in de kerk,
graag voor 28 mei.

Zaanse Spirit: "Losgezongen"
m.m.v. kerkmusicus Christiaan Winter

Predikanten:
ds. Mirjam Slootsl;
ds. Sjaak Visser;
ds. Christiaan Ravensbergen;
ds. Carola Dahmen.

Op zondag 16 juni 2019 komen alle protestantse gemeenten uit de Zaanstreek samen in de Oostzijderkerk voor een gezamenlijke viering. Het is de zondag na Pinksteren. Daarom heeft deze viering de naam ‘Zaanse Spirit’ gekregen. Een keer per jaar blijven de deuren van het eigen kerkgebouw op slot en ontmoeten wij elkaar op een bijzondere plaats: de Oostzijderkerk in Zaandam.

Het thema van de dienst is dit jaar ‘Losgezongen’. Wij horen deze zondag namelijk het verhaal van Paulus en Silas die in de gevangenis zitten (Handelingen 16, 23-34). Door te zingen gaan de deuren van de gevangenis open, schieten hun boeien los en worden zij bevrijd. Een prachtig verhaal dat uitnodigt om veel te zingen. De bekende en enthousiaste kerkmusicus Christiaan Winter zal ons daarbij begeleiden. Hij doet dat samen met een aantal andere musici. Vanuit iedere gemeente zal er een bijdrage zijn. Bij elkaar belooft het een bijzondere en muzikale dienst te worden die je niet mag missen. Dit is de tweede keer dat er zo’n gezamenlijke viering gehouden wordt. De positieve reacties op de dienst van vorig jaar vroegen om een vervolg. Zo lijkt er een nieuwe traditie geboren te zijn.

De dienst in de Oostzijderkerk (Zuiddijk 1) begint om 10.00 uur. Om iedereen de gelegenheid te geven de viering bij te wonen, zullen er weer twee bussen door de Zaanstreek rijden. Voor informatie kunt u terecht bij de organisatoren:
ds. Mirjam Sloots (0631778282, mirjamsloots@planet.nl) en
ds. Christiaan Ravensbergen (0638545779, predikant@pknwormerveer.nl)
terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.