Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Bijzonder orgelconcert Grote Kerk Oostzaan Bijzonder orgelconcert Grote Kerk Oostzaan

Met het verlichten van de covidmaatregelen kwam op zaterdag 25 september in Nederland het culturele leven weer op gang. Om dit in Oostzaan te vieren en daar bij stil te staan vond in de Grote Kerk van Oostzaan een bijzonder orgelconcert plaats.

Bram Hogenes en Hans Rijken hadden samen een gevarieerd programma voorbereid dat voor iedereen toegankelijk was. Op het monumentale kerkorgel van 250 jaar oud werd niet alleen de muziek gespeeld zoals die traditioneel klinkt in dit kerkgebouw. Hans Rijken, die samen met anderen wekelijks het orgel bespeelt, gaf een levendig concert voor belangstellenden met kerkorgelversies van hedendaagse muziek en populaire songs uit de afgelopen tijd.

Hans speelde onder meer You'll Never Walk Alone (Gerry & the Pacemakers), A Whiter Shade of Pale (Procol Harum), Smoke on the Water (Deep Purple), Stairway to Heaven Live (Led Zeppelin) en Song For Guy (Elton John).

Voor de toeschouwers was er een quiz aan het concert verbonden "Herkent u deze melodie?" Omdat de bekende muziek op een kerkorgel heel anders klinkt, was dat nog een hele kunst.

Heel toepasselijk was het openingsnummer van het concert: “Mijn gebed”, geschreven door Gerrit den Braber en Joop Stokkermans. Dit was een heel grote hit uit 1970 die wekenlang nummer 1 van alle hitlijsten in Nederland stond.

Dit is uw orgel Heer, dit is uw kerk
'K Loop zomaar binnen Heer, net van m'n werk
Niet voor de priester Heer, of 't antiek
Ik kom alleen maar Heer, voor de muziek.

De bezoekers kwamen inderdaad voor de muziek. Dat past ook in het beleid van de kerk om het kerkgebouw meer toegankelijk te maken en open te stellen voor alle Oostzaners. Het monumentale kerkorgel en de prachtige akoestiek van de zaal in de Grote Kerk zijn als altijd erg geschikt voor mooie muziekuitvoeringen. Het concert viel bij alle bezoekers bijzonder in de smaak.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
16-6-2024 


Ds. Pieter van der Woel
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.