Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Expositie Anjo Kan in het BJC is geopend Expositie Anjo Kan in het BJC is geopend

Na de kerkdienst van 2 juli is de expositie van Anjo Kan in het BJC geopend. 

De eerste expositie van Anjo 'de flora in een ander licht' was in de Stijfselmakersschuur in Oostzaan. Ruim dertig jaar later laat zij opnieuw botanische foto's zien en dit keer in het Bartel Jacobs Centrum. Anjo experimenteert met diverse fototechnieken, materialen, vormen en formaten.
Zo zijn er werken te zien uit de serie 'Botanic Circle Prints'. Dit zijn botanische afdrukken op 50x50 cm cirkels van hout. Een creatief proces met gelplaat en acrylvert hebben geleid tot deze afdrukken. Er is gekozen voor duurzaam materiaal omdat hiermee het oorspronkelijk natuurlijke materiaal goed tot haar recht komt en het komt de planeet ten goede. Ook de Boho serie wordt tentoongesteld. 'Boho' is afgeleid van 'Bohème' of 'Bohemian'. Dit verwijst naar een beweging in de 19e eeuw waarbij kunstenaars, dichers en filosofen zich afzetten tegen stijve burgerlijkheid. Organische vormen en minimalisme in fotografie staan symbool voor rust en eenvoud, waar veel mensen in het Westen naar verlangen. En er zullen een paar foto's op canvas te zien zijn van Hollands trots, de tulp.

"Anjo Kan (1968) is een gepassioneerde Nederlandse fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in botanische fotografie. Ze heeft jarenlang gewerkt in tuinen en bloemenwinkels en is daarna afgestudeerd als bloemsierkunstenaar en tuinarchitect. na het voltooien van de fotovakschool werkt ze al meer dan 25 jaar als zelfstandig fotograaf aan commerciële projecten en kunstzinnige werken. Ze heeft exposities gehad over de hele wereld."

Openingstijden tot eind augustus 
Zondag 11.15 tot 12.00 uur.
Iedere 3e woensdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur. (19 juli en 16 augustus)
Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

zie het fotoalbum voor meer foto's van de opening

terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
nog niet bekend 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
14-4-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
april 2024


Deadline volgend nummer:
 23 april 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.