Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 1, nr. 2 (februari 2019).

E-flits - jaargang 1, nr. 2 (februari 2019).


 


Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-flits aan met informatie over gemeenteoverstijgende activiteiten in en voor de classis en de regio. 

Gemeentebezoeken
Deze maand (mede door de voorjaarsvakantie) slechts twee gemeentebezoeken. Op 25 februari is Heiloo aan de beurt, en op 4 maart Krommenie.

Luisterdag pionieren
Drie keer per jaar is er een luisterdag pionieren. Deze dag is er voor mensen die over-wegen om te gaan pionieren. De luisterdag is een eerste kennismaking met pionieren, bedoeld voor pioniersteams in voorbereiding. Datum: zaterdag 9 februari, locatie: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Wie meer wil weten, klik hier.

Archiefbeheer
Hoe bewaar ik mijn papieren archief? Waar kan ik terecht met vragen over digitalisering en privacy? Hoe ga ik om met mijn digitale kerkarchief? Dit zijn vragen die in veel kerkelijke gemeenten aan de orde zijn. De studiedag Van papier naar pixel is bedoeld om op die vragen een antwoord te helpen vinden. De PThU organiseert in Amsterdam een studiedag met deskundigen op het gebied van de kerkelijke archivering. Voor wie geïnteresseerd is, is hier meer informatie te vinden.

Classicale Vergadering
Op zaterdag 9 februari de eerste vergaderdag van 2019 voor de nieuwe classicale vergadering voor Noord-Holland. We beginnen met een korte viering waarin ook de Maaltijd wordt gedeeld. Het thema voor de dag is de taak van de classicale vergadering: hoe kunnen wij onze taak zo opvatten dat de gemeenten in de classis er verder mee komen? Verder onder andere op de agenda: gesprek met synodeleden en benoeming nieuwe voorzitter van het classicale college voor de visitatie. De preses van de synode, Saskia van Megchelen is te gast! Van 10.00 tot 16.00 in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 in Heiloo.

Vooraankondiging Landelijke Pastorale Dag
Na de Landelijke Diaconale Dag is inmiddels ook de Landelijke Pastorale Dag inmiddels een groot succes. Dit jaar wordt die georganiseerd op zaterdag 6 april. Voor alle ouderlingen en iedereen die op welke manier dan ook pastoraal werk verricht. Voor meer informatie en (verplichte) aanmelding, klik hier.

Ring Alkmaar
Twee ringen komen deze maand bij elkaar. Op donderdag 14 februari vanaf 16.00 uur de ring Alkmaar in Anna Paulowna. Het onderwerp is ‘De Dorpskerk in beweging.’ Met Dorpskerkenambassadeur Jolanda Tuma én maaltijd. Opgave (voor 8 februari) via: scriba@samenvaart.nl.

Ring Hoofddorp
Ook de Ring Hoofddorp komt bij elkaar. Op donderdag 28 februari vanaf 18.00 uur organiseert wijkgemeente de Ark in Hoofddorp een ringontmoeting over de groene kerk. Ook hier met (biologische) maaltijd. Meer informatie en opgave via ar.vanderdeijl@pghoofddorp.nl.
 


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 1, nr. 2 februari 2019).
Voor meer info:
p.verhoeff@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
nog niet bekend 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
7-4-2023 


Ds. Rainer Wahl
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
april 2024


Deadline volgend nummer:
 23 april 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.