Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 5, nr. 5 (mei 2023).

E-flits - jaargang 5, nr. 5 (mei 2023).

E-flits – mei 2023
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio. 
 
Gemeentebezoeken
Ook deze maand staat er weer een aantal reguliere vierjaarlijkse bezoeken op de rol. Op 9 mei Abbenes in het uiterste zuiden van de classis, en op 11 mei Oostzaan. Op 16 mei staat de Paaskerk in Amstelveen in de agenda en op 25 mei de Ark in Hoofddorp. De maand sluiten we af op 2 juni bij de Evangelisch-lutherse gemeente in Hoorn en op 5 juni in Heemskerk. Ik verheug me op alle ontmoetingen en gesprekken!
 
Classicale vergadering
Op dinsdag 23 mei komt de classicale vergadering bij elkaar in Landsmeer voor de tweede vergadering van het jaar. Op de agenda staat onder meer een gesprek met de classicale commissie voor Kerk en Israël. Verder komt ook ds Jan van Aller spreken over zijn werk als geestelijk verzorgen bij de politie. Hij is voor dat werk door de classis Noord-Holland beroepen als predikant met bijzonder opdracht. Tot slot staat er ook een aantal praktische zaken op de agenda, zoals het goedkeuren van de jaarrekening en een nieuwe huishoudelijke regeling van de classicale vergadering.

Generale synode
Op 21 en 22 april vergaderde de generale synode in Lunteren. Vele onderwerpen passeerden de revue: van de ‘Eindrapportage werkgroep beroepsprofielen’ tot ‘Lichter op Pad’ en van de ‘Werkgroep Seksualiteit, genderidentiteit, huwelijk en relaties’ tot de ‘Herijking van de IP-nota’. Belangrijke besluiten werden genomen. Lees hier verder. Delen van de vergadering terugkijken kan ook, klik dan hier
 
Huub Oosterhuis 
Op Eerste Paasdag overleed Huub Oosterhuis, een man die geen enkele introductie behoeft. Wekelijks worden in honderden kerken in ons land zijn liederen gezongen. Wat een invloed heeft hij gehad op ons kerkelijk leven! In een speciale aflevering van Petrus in het land wordt hij herdacht en worden zijn mooiste liederen ten gehore gebracht. Wie terug wil luisteren, kan hier klikken. De uitvaartdienst op zaterdag 15 april in de Westerkerk is hier terug te kijken. 
 
Landbouw
Rondom landbouw in de breedste zin van het woord speelt op dit moment heel veel, ik vertel geen nieuws. Stikstofakkoorden leggen forse beperkingen op, en boeren komen tegelijk op voor hun werk en erf. Ook in ons eigen Noord-Holland zijn er veel gedachten over. Een afvaardiging van de Protestantse Kerk ging op bezoek bij boerenbedrijven, waarbij ook de moeilijke vragen niet uit de weg werden gegaan. Wie wil, kan hier verder lezen.
 
E-mailfraude
Ook de kerk ontkomt er niet aan. Een aantal protestantse gemeenten kreeg recent te maken met identiteitsfraude. Oplichters misbruikten identiteitsgegevens van de (wijk)predikant om e-mails met een verzoek om cadeaubonnen te sturen aan bijvoorbeeld kerkenraadsleden. Daar wil je geen risico mee lopen, en daarom kun je hier verder lezen.


Open Kerkendag 29 mei
Op Tweede Pinksterdag is de derde editie van de landelijke Open Kerkendag. Ook kerken in Noord-Holland kunnen meedoen. Meld je kerkgebouw aan, open op 29 mei de de deuren en geef mensen uit het hele land een inkijkje in de rijke geschiedenis van jouw kerk. Meer informatie is hier te vinden. 
 
Vacatures
Zonder dat wij volledigheid kunnen garanderen, in de volgende gemeenten bestaat een vacature voor:
-        Amstelveen-Buitenveldert: kerkelijk werker 1,0 fte
-        Amsterdam EL-gemeente: algemeen secretaris 32 uur
-        Amsterdam Oude kerk: predikant in tijdelijke dienst 16 uur, max 3 jaar

-        Amsterdam De Thomas: beheerder 20-24 uur
-    Oud-Velsen: predikant 32 uur

-        Wieringerwaard: pastoraal werker 8 uur
-        Wognum, Benningbroek, Sijbekarspel: predikant 24 uur
 
Personalia
Slechts één bericht deze maand. De Oude kerk van de HG te Huizen is voornemens te beroepen ds H. Russcher te Veenendaal.
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier. 
Deze keer over: Niet stuk te krijgen

 


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 5, nr.5 -mei 2023).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
9-6-2024 


Ds. Anneke Buitenbos
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.