Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 4, nr. 8 (oktober 2022).

E-flits - jaargang 4, nr. 8 (oktober 2022).

E-flits – oktober 2022
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.
 
Gemeentebezoeken
Ook deze maand staan er weer mooie bezoeken in de agenda. Vandaag 3 oktober ben ik in Amsterdam bij Vrijburg. Op 10 oktober volgt ook in Amsterdam de Nassaukerk, en daarna op 12 oktober Halfweg-Zwanenburg. Op 13 oktober ben ik weer in Amsterdam bij de pioniersplek Betondorp bloeit. Op 24 oktober volgt de Kruiskerk in Huizen en op 26 oktober PG De Rank in Nieuw Vennep.
 
Ter Apel, de kerk en INLIA
Met zorg hebben we allemaal de beelden gezien van asielzoekers die de nacht buiten moeten doorbrengen. Ook al lijkt het iets beter te gaan, nood is er nog steeds. Daarom wordt gezocht naar gemeenten die de mogelijkheid hebben om asielzoekers tijdelijk te huisvesten. Te denken valt ruimten bij de kerk of leegstaande pastorieën. Als uw gemeente iets kan betekenen, lees hier verder. En bezoek ook de site van INLIA, een netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen die asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen. Hier te vinden.
 
Urdu-gemeente zoekt kerk
Van de Protestantse Kerk maakt ook deel uit de Urdu-gemeente, een kleine gemeenschap van Pakistaanse christenen. Zij zijn op zoek naar een kerkgebouw waar zij op zondagmiddag (aanvang 13.00 uur) hun diensten kunnen houden. Vanwege de woonplaatsen van de leden gaat de voorkeur uit naar een plek in of rond Amsterdam, die per openbaar vervoer goed bereikbaar is. Omdat de gemeente erg klein is, is een hoge huur niet mogelijk. Welke gemeente wil onderdak bieden aan onze Pakistaanse broeders en zusters? Weet u iets, neem contact op met de classispredikant via p.verhoeff@protestantsekerk.nl.
 
Jaarrekening 2022 en begroting 2023
Nu het najaar is aangebroken buigen veel colleges van kerkrentmeesters en diaconieën zich alweer over de begroting 2023 en de jaarrekening over 2022. Het Classicaal College voor de Behandeling van Beheerszaken (CCBB) zal bij de beoordeling letten op een aantal specifieke aandachtspunten. Hier verder lezen.
 
Themapagina Predikanten
Op de website van de kerk is sinds kort de themapagina predikanten te vinden. Die is nog niet helemaal af, er worden vrijwel dagelijks nog artikelen bijgeplaatst. Maar nu al is er van alles te vinden. Van Ambulante predikanten tot Zondagsroosters en van Arbeidsvoorwaarden tot Ziekte. Niet alleen voor predikanten, maar voor iedereen die iets wil weten over voorgangers. Deze pagina zul je vaak nodig hebben! Hier verder lezen.
 
Dorpskerkenbeweging
Veel gemeenten zijn tegenwoordig niet meer alleen op zichzelf gericht. Gelukkig gaat het niet alleen meer om het welzijn van de eigen leden (dat ook!), maar proberen we als kerk ook een bijdrage te leveren aan de samenleving. Wie nadenkt over hoe je dat kunt doen, mag de Dorpskerkenbeweging niet missen. Meer informatie is hier te vinden. Maar vergeet ook niet dat de ambassadeur van de Dorpskerkenbeweging graag bij jouw gemeente langskomt. Om mee te denken. Gratis en voor niets!
 
Jaarthema ‘Aan tafel!’
Het jaarthema van de Protestantse Kerk is dit jaar ‘Aan tafel!’ Veel gemeenten doen er iets mee. Wie op ideeën gebracht wil worden, kan hier verder lezen. Met uit Noord-Holland onder andere ideeën uit Amsterdam en Bussum.
 
Vacatures
Zonder dat wij volledigheid kunnen garanderen, in de volgende gemeenten bestaat een vacature voor:
-       GK Andijk: predikant 100%
-       PG Den Helder: predikant 100%
-       ELG Haarlem: diaconaal medewerker 16 uur
 
Personalia
Beroepen in de Oude kerk van HG Huizen: J. W van Bart te Harderwijk.
Beroepen in de Zenderkerk van HG Huizen: A. F. de Fijter te Goudriaan en Ottoland.
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze keer over: The Queen
 
 


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 4, nr.8 oktober 2022).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Gezamenlijke Zaanse Kerkdienst in de Oostzijderkerk, Zaandam
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00 uur

m.m.v. de Adhoc Meezing cantorij
Voorganger:

ds. Sjaak Visser en anderen 
meer details

 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.