Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 4, nr. 6 (juni 2022).

E-flits - jaargang 4, nr. 6 (juni 2022).

E-flits – juni 2022

Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.

Gemeentebezoeken
Ook deze maand staat er weer veel moois in de agenda. Haarlem-Centrum (Bavo) op 8 juni, de Meentkerk van de HG Huizen op 14 juni, Purmerend op 21 juni en Hoorn op 27 juni. Daarna nog Ouderkerk aan den Amstel op 4 juli en dan gaan we pas na de zomer weer verder. Maar eerst nog 5 prachtige bezoeken dus!
 
Inspiratiefestival
Afgelopen zaterdag was het Inspiratiefestival. Maanden is er aan gewerkt, maar het resultaat mocht er dan ook zijn. Het werd een prachtige dag waarop bijna 200 taakdragers uit een kleine 70 gemeenten meer deelden dan wij hier kunnen opnoemen. Juist op de punten waar bijna alle gemeenten mee bezig zijn (samenwerken, geloofsgesprek, jongeren in de kerk, duurzaam kerk zijn en onze kerkgebouwen) werd veel vooruitgang geboekt. Het is niet teveel om te zeggen dat allen rijker naar huis gingen dan ze kwamen. Degenen die er niet waren hebben een inspirerende dag gemist.
Velen droegen bij, naar allen gaat onze dank uit. Toch is het goed om één naam er uit te lichten. Ons eigen BM-lid Aad Hofland uit Aalsmeer heeft de coördinatie van de hele dag op zich genomen en onvoorstelbaar veel werk verzet. Wij zijn hem dankbaar voor zijn onmisbare inzet om deze dag tot een groot succes te maken!
 
Overleden
Op 14 mei jl. is overleden onze collega ds Corrie van Duinen. Zij werd 66 jaar. Zij was als predikant verbonden aan de gemeenten Oostburg-Zuidzande en Den Haag (Benoordenhout). Maar zij diende ook twee gemeenten in Noord-Holland, nl. Hoofddorp (de toenmalige Hoofdvaartkerk) en recent de PG Schermer. In alle gemeenten wordt er met warmte aan haar teruggedacht. 
De kerk verliest in Corrie een gedreven predikant en een gelovig mens. Op 23 mei is zij aan de aarde toevertrouwd in Oud-Zuilen, in de nabijheid van haar eerdere woonplaats Utrecht. Moge zij rusten in de vrede van God. 
 
PG Santpoort-Velserbroek vraagt hulp voor Kenia
De werkgroep 'Groene Kerk' van de Protestantse gemeente te Santpoort en Velserbroek vraagt aandacht voor het initiatief ‘Klaar is Kenia’. In Kenia is het probleem van zwerfafval (met name plastic) levensgroot. Met het initiatief financieren ze materialen die in Kenia worden gebruikt om zwerfafval op te ruimen. Lees alles hierover, ook hoe je kunt bijdragen hier
 
Jaarthema: Aan tafel!
Elk jaar heeft de kerk een jaarthema. Voor het seizoen 2022-2023 is dat: ‘Aan tafel!’ In de bijbel en in de kerk wordt vaak gegeten. Samen eten schept immers verbondenheid. Dat geldt voor iedere maaltijd, maar natuurlijk nog meer voor de Maaltijd van de Heer. 
Over samen aan tafel gaan gaat dus het jaarthema, en dat begint al op Startzondag. Goed dus om je nu alvast voor te bereiden. Hier is meer te vinden. 
 
Vacatures
Zonder dat wij volledigheid kunnen garanderen, in de volgende gemeenten bestaat een vacature:


De Regenbooggemeente in Amsterdam zoekt een communicatiemedewerker
De Dienstenorganisatie van de kerk zoekt een ambulant predikant
 
Personalia
Beroepen door de PG Hellendoorn: ds Gert de Ruiter van de HG Aalsmeer-Dorp
Aangenomen: het beroep dat wijkgemeente Wilhelminakerk te Dordrecht uitbracht op ds Eveline Plaisier van Uitgeest-Akersloot
Aangenomen: het beroep dat de PG Nieuwerkerk aan den IJssel uitbracht op ds Laura Nagelkerke-van Wieringen te Anna Paulowna. 
Aangenomen: het beroep dat GK Ermelo uitbracht op ds Jeannet van Doorn van de PG IJmuiden (Ichthuskerk)
Aangenomen het beroep dat door PG Slootdorp en PG Middenmeer werd uitgebracht op ds Inge Eckhardt-Groeneveld van de GK Gameren-Zuilichem

Vooral het laatste bericht vervult ons met vreugde. Slootdorp en Middenmeer zijn vier jaar vacant geweest. We feliciteren hen van harte!
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze keer over: Zwart Gat.
 


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 4, nr.6 juni 2022).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Gezamenlijke Zaanse Kerkdienst in de Oostzijderkerk, Zaandam
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00 uur

m.m.v. de Adhoc Meezing cantorij
Voorganger:

ds. Sjaak Visser en anderen 
meer details

 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.