Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 4, nr. 4 (april 2022).

E-flits - jaargang 4, nr. 4 (april 2022).

E-flits – april 2022
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.  
 
Gemeentebezoeken
Ook deze maand weer een aantal mooie bezoeken op de agenda. Na Callantsoog is op 5 april Wieringen aan de beurt, en een week later op 12 april Assendelft. Op 20 april de Regenboogkerk in Amsterdam en op 26 april de hwba Eben Haëzer in Amstelveen. Ik zie er naar uit!

 
 
INSPIRATIEFESTIVAL 4 JUNI: INSCHRIJVEN VANAF VANDAAG!
 
Vandaag hebben alle scriba’s een uitnodiging ontvangen voor het Inspiratiefestival. Een prachtige dag vol inhoud en vrolijkheid. Het nadrukkelijke verzoek is om snel 3 mensen vanuit uw gemeente op te geven. Onze vurige wens is immers dat alle gemeenten vertegenwoordigd zijn. Drie per gemeente is daarbij zowel het minimum als het maximum, want meer dan 450 mensen kunnen we echt niet kwijt. Maar we willen ook geen enkele gemeente missen!
Daarom nu niet getreuzeld en snel opgeven. 4 juni is de zaterdag van het Pinksterweekend. Een prachtige dag voor Inspiratie en Verbondenheid. Vanaf 10.00 uur in de Cultuurkoepel in Heiloo. We rekenen ook op jouw gemeente!
 

 
Classicale Vergadering 19 april
Op dinsdag 19 april komt de classicale vergadering weer bij elkaar. Onze laatste vergadering was in november, de zaterdagvergadering in februari hebben we moeten laten schieten. De maatregelen stonden ons toen nog niet toe om bij elkaar te komen. Op 19 april komen we wel weer bij elkaar op de vertrouwde locatie van Het Kruispunt in Landsmeer.
Op de agenda staan het vierjaarlijks verslag van de classis. Daarnaast ook een voorstel om ordinantie 10-5-10 van de kerkorde te wijzigen. Verder natuurlijk het Inspiratiefestival van 4 april en het considereren over een tweetal kerkordewijzigingen. Tot slot maken we ook deze vergadering weer kennis met een aantal nieuwe predikanten in de classis.


The Passion Heiloo
De PG Heiloo doet mee aan The Passion. Op zaterdag 9 april ligt het lichtgevende kruis op het plein voor de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg. ’s Middags van 14.00 – 17.30 uur en ’s avonds van 19.30 – 22.00 is er gelegenheid om een kaarsje te branden, kaarten te schrijven voor iemand die dat nodig heeft of een vragenwandeling te maken. Voor jongeren is er een speciale geur- en activiteiten tocht. '
's Avonds om 20.00 uur is er in de Ter Coulsterkerk een concert met theatermaker en verhalenverteller Kees Posthumus: Maria van Magdala en anderen ontmoeten de levende Heer. Meer informatie over The Passion Heiloo via passionheiloo@outlook.com. Tickets voor het avondprogramma kun je hier boeken.

 
Kunstproject Aan tafel
Wanneer zaten we voor het laatst samen aan tafel? Twee jaar lang leven met een pandemie en lockdowns hebben die vraag van een nieuwe dimensie voorzien. De bekendste gezamenlijke maaltijd uit de afgelopen tweeduizend jaar is ongetwijfeld het ‘Laatste Avondmaal’ van Jezus met zijn twaalf leerlingen. De kunstroute van ‘Aan Tafel’ biedt een wandeling langs een aantal indringende verbeeldingen daarvan door hedendaagse kunstenaars. Stuk voor stuk kunstwerken die je stilzetten, uitnodigen tot zelfonderzoek en vragen stellen rond thema’s als compassie en duurzaamheid. Alles te vinden in Amsterdam Zuid. Klik hier voor meer informatie.
 
Wat kun je doen voor Oekraïne?
Veel gemeenten zijn bezig met Oekraïne. We zijn allemaal diep geraakt door het onvoorstelbare leed dat wordt aangericht. Veel gemeenten willen daarom bijdragen. Soms financieel, maar soms ook in de vorm van opvang van mensen op de vlucht. Dat kan, maar coördinatie is van het grootste belang. In deze Flits verwijzen wij u daarom graag door naar de pagina’s Wat kun je doen? en Kom in actie.
 
Themapagina Lichter kerk-zijn
Een belangrijk thema op het Inspiratiefestival: hoe kun je met minder mensen toch verantwoord besturen? Ter voorbereiding goed om te lezen: de themapagina (in ontwikkeling) op de website van de landelijk kerk. Hier te vinden!
 
Personalia
Ds P. Vroegindeweij uit Lexmond bedankte voor het beroep op hem uitgebracht door de Oude Kerk in Huizen
Op 20 februari nam ds Geertje de Vries afscheid van de Goede Herderkerk in Huizen. Samen met haar man ds Evert van Leersum werd zij op 6 maart verbonden aan de Waddengemeente op Texel
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze keer over: Van God los?


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 4, nr.4 april 2022).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
16-6-2024 


Ds. Pieter van der Woel
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.