Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 4, nr. 2 (februari 2022).

E-flits - jaargang 4, nr. 2 (februari 2022).

E-flits – februari 2022
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.  

Gemeentebezoeken 
Gelukkig maken de verruimingen van de Coronamaatregelen gemeentebezoeken weer mogelijk. Onlangs al kon in de volgende gemeenten een bezoek worden afgelegd: Ilpendam en  Watergang. In februari volgen nog: Vijfhuizen en wijkgemeente Santpoort-Noord. Op 1 en 2 maart is het de beurt aan respectievelijk de Oude kerk in Amsterdam en Slootdorp. Ik ben blij dat het weer kan!

 
 
INSPIRATIEFESTIVAL 4 JUNI
Vorige maand lieten we al een Save the Date uitgaan, vanaf deze maand zullen we elke keer een volgend tipje van de sluier oplichten. Natuurlijk wordt het Inspiratiefestival een vrolijke dag. Er zal goed te eten zijn, er zal veel ruimte zijn voor ontmoeting en er zal een meer dan feestelijke muzikale omlijsting zijn. Maar behalve dat alles zal er natuurlijk ook veel aandacht voor de inhoud zijn. We werken deze dag rond 5 thema’s:
·       Levend geloof
·       Generaties in de kerk
·       Bestuurskracht
·       Kerkelijk erfgoed
·       Duurzaam kerk-zijn
Stuk voor stuk thema’s die voor elke gemeente relevant zijn. We draaien rond, zodat iedereen 4 van de 5 thema’s kan meemaken. Dat wil je niet missen en daarom zet je 4 juni (de dag voor Pinksteren!) een rood kruis in je agenda. Vanaf 10.00 uur in de Cultuurkoepel in Heiloo. We rekenen op je!
 

 
Een jonge kerkenraad in Zunderdorp
Bijna alle kerkenraden kennen het: het is niet gemakkelijk om mensen te vinden, en al helemaal geen jonge mensen. Toch kan het. Niet door opeens op een heel andere toer te gaan. Niet alleen in een wijk die in hoog tempo groeit. En ook niet door een wonder. Het kon, door goed na te denken en mensen direct en op een originele manier te benaderen. Het kon, in een doodgewoon (en daarom juist zo bijzonder) dorp in Noord-Holland. Kan het bij jullie ook? Kijk hier en laat je inspireren!
 
Gezocht: 2 leden voor het CCBB
Het Classicale College voor de Behandeling van Beheerszaken houdt zich bezig met het toezien op en adviseren over de financiën van gemeenten en diaconieën. Het college bestaat uit acht leden (vrijwilligers) en vergadert zes keer per jaar. De leden hebben affiniteit met financiële en bestuurlijke onderwerpen en hebben daarmee binnen of buiten de kerk ervaring opgedaan.
Herkent u zichzelf hierin of kent u iemand die belangstelling zou kunnen hebben, neem contact op met de secretaris Gerard Beuker via g.beuker@protestantsekerk.nl. Hij vertelt graag meer!


Advies Corona
Het laatste advies van de kerk inzake Corona vindt u hier
 
Zorg voor de ziel
Ook predikanten moeten aandacht hebben voor hun eigen spiritualiteit. Iedereen die in de kerk werkt, weet dat dat niet vanzelf gaat. Soms moet je er echt in investeren. Een mogelijkheid daartoe is de jaargang ‘Zorg voor de ziel’. Past uiteraard binnen de PE. Onze eigen Jantina de Ruiter (predikant in PG THOMAS) vertelt hier over haar ervaringen. Inspirerend om te lezen. Start in maart, en aanmelden kan nog.
 
Fondsen
De Protestantse Kerk kent diverse fondsen waarop gemeenten een beroep kunnen doen. Onlangs heeft de Commissie Steunverlening de mogelijkheden nog eens op een rij gezet. Laat geen kansen lopen en kijk eens wat er allemaal mogelijk is. Klik hier.
 
Webinar Veertigdagentijd van het NBG
Ook voor de Veertigdagentijd worden weer twee teksten die staan op het oecumenisch leesrooster toegelicht door de mensen van het NBG. Met uitgebreide exegese en gelegenheid om vragen te stallen. Het gaat om teksten uit Exodus 12 en Lucas 22: 7-20. Aanmelden om gratis deel te nemen kan hier.
 
Personalia
Verbonden: op 23 januari aan de Keizersgrachtkerk in Amsterdam: ds Annelies Jans. Zij kwam van Apeldoorn.
Afscheid: op 30 januari van de PG Zuid-Oost: ds Justine Aalders, vanwege emeritaat.
Beroepen: door de HWBA Eben Haëzer te Amstelveen: proponent E. C. de Waard te Driesum.
Aangenomen: het beroep dat de PG Culemborg uitbracht op ds Wilko Nijkamp te Julianadorp.
Aangenomen: het beroep van de PG Bunnik op ds Jantine Heuvelink van de Oranjekerk in Amsterdam.
Preekconsent: op 18 januari ontving kerkelijk werker Bram Dijkstra van de PG Cross Point in Nieuw Vennep zijn preekconsent. Daarnaast werden door het breed moderamen aan Bram de bevoegdheden om de sacramenten te bedienen toegekend.
Het preekconsent van Carla van Drie werd verlengd. Zij blijft werkzaam in de Janskliniek in Haarlem.
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze keer over: The Voice.


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 4, nr.2 februari 2022).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Gezamenlijke Zaanse Kerkdienst in de Oostzijderkerk, Zaandam
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10.00 uur

m.m.v. de Adhoc Meezing cantorij
Voorganger:

ds. Sjaak Visser en anderen 
meer details

 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.