Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 4, nr. 1 (januari 2022).

E-flits - jaargang 4, nr. 1 (januari 2022).

E-flits – januari 2022
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.  
 
Een nieuw jaar
2002 is begonnen. Helaas met beperkingen, maar we laten ons als kerk niet op de kop zitten. Heel veel gemeenten hebben de mogelijkheid om online te vieren. In evenzoveel gemeenten wordt omgezien naar elkaar en naar ieder die dat nodig heeft. En voor alle gemeenten geldt dat wij leven van de hoop. Hoop op een einde aan de lockdown en hoop op de uiteindelijke bevrijding van het virus. Hoop op de God die vooropgaat in de bevrijding.
Het breed moderamen wenst u een goed, gelukkig en vooral gezond Nieuwjaar toe!
 
SAVE THE DATE: 4 JUNI INSPIRATIEFESTIVAL CLASSIS NOORD-HOLLAND
Ja, wij zijn vol vertrouwen dat wij ook weer uit deze lockdown komen. En ja, wij geloven ook in de kerk in Noord-Holland. Daarom organiseren wij als classis een Inspiratiefestival. De datum is 4 juni, de dag voor Pinksteren! De locatie is de Cultuurkoepel in Heiloo.
Met bijzondere vieringen, mooie optredens en boeiende workshops voor gemeenten van nu. En niet in de laatste plaats met ruimte voor ontmoeting. Van gemeenten en voor gemeenten. Meer informatie volgt, maar zet het nu alvast in je agenda: 4 juni vrijhouden!

Spieghelkerk Bussum in Petrus in het land 
Op 11 december jl. was de Spieghelkerk in Bussum op NPO2 in de zaterdagse aflevering van Petrus in het Land. Je ziet hoe kinderen uit de kerk en het dorp samenkomen om te zingen en te dansen, en het belang ontdekken van gezamenlijk eten tijdens de Kerst EetIn van de kerk. Met onze collega Riegonda van Welie-Kaai. Dat wil je niet missen, en daarom kun je hier klikken.
 
Vader en dochter
Op 23 januari zal ds Annelies Jans worden verbonden aan de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Op zich al een verheugend feit, maar nog niet voldoende voor aparte vermelding in de E-Flits. Wel vermeldenswaard is dat ook haar vader Nielspeter Jans predikant is in onze classis, verbonden aan de wijkgemeente Zuid (Vrijheidskerk) van de PG Alkmaar. Vader en dochter predikant in één classis! Misschien niet uniek, maar bijzonder genoeg om bij stil te staan. Annelies en Nielspeter, allebei gefeliciteerd met dit bijzondere moment en een mooie dag toegewenst op 23 januari!
 
Veertigdagen
Zo gauw Kerst voorbij is, wordt in de kerk nagedacht over de Veertigdagentijd. Voorbereiding kost immers tijd. Daarom verwijzen wij nu alvast naar de themapagina Veertigdagen. Laat je hier inspireren en kijk alvast vooruit!
 
The Passion 40 daagse: Het komt goed!?
Daarbij aansluitend: het is als gemeente mogelijk om met je eigen dorp, wijk of stad het verhaal van Pasen te delen. Het verhaal van Pasen dat zoveel hoop heeft is niet alleen van de kerk, maar juist nu ook voor de wereld om ons heen. Sluit met je gemeente aan, en begin hier te kijken wat het inhoudt en hoe je kunt meedoen.
 
De Nederlandse Zeevarenden Centrale
De Nederlandse Zeevarenden Centrale is het bestuur van de zeemanshuizen. Een daarvan ligt in Amsterdam. Bij de koepelorganisatie zijn zeemanshuizen, welzijnsinstanties en kerken aangesloten. Voor het bestuur is men op zoek naar een secretaris. Als je wel eens wil kijken of dit iets voor je is, kun je hier klikken.
 
Werkverband Kerkelijk Opbouwwerk
Het WKO maakt ons attent op een Dag voor de Kerkopbouw op 4 februari. Het Werkverband Kerkelijk Opbouwwerk gelooft in een vitale kerk, in alle tijden, in alle omstandigheden. WKO ondersteunt professionals in de kerk. Meer weten of aanmelden? Hier verder kijken.
 
Personalia
Op 12 december werd aan de PG Bloemendaal verbonden: Jessa van der Vaart. Jessa kwam van de Oude kerk in Amsterdam.
Ook op 12 december werd ds Elis Ezinga als predikant met bijzondere opdracht verbonden aan wijkgemeente De Lichtkring van de PG Hoofddorp.
Op 1 januari heeft vanwege emeritaat afscheid genomen va de PG Amsterdam: studentenpredikant Riekje Osnabrugge.
Op 9 januari wordt aan de PG Diemen verbonden Wim Brouwer. Wim blijft ook werkzaam in Duivendrecht.
Aangenomen: het beroep uitgebracht door de PG Amsterdam als predikant met bijzondere opdracht (docent VU) door ds P. Veerman te Katwijk aan Zee.
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze keer over: Dat ene woord


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 4, nr.1 januari 2022).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
9-6-2024 


Ds. Anneke Buitenbos
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.