Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 3, nr. 9 (november 2021).

E-flits - jaargang 3, nr. 9 (november 2021).

E-flits – november 2021
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.  
 
Gemeentebezoeken
Ook voor deze maand staat weer een aantal mooie bezoeken gepland. Op 4 november hoop ik Aalsmeer te zijn bij de Open Hof, op 9 november in Zunderdorp, op 15 november in Bussum bij de Wilhelminakerk, op 22 november in de Lichtkring in Hoofddorp en op 29 november in Ouderkerk aan den Amstel. Ik verheug me erop!
 
Classicale Vergadering 25 november over NBV21
Op donderdag 25 november vergadert de classicale vergadering weer. Ook ditmaal in Het Kruispunt in Landsmeer. Hoofdonderwerp is ditmaal de vernieuwde bijbelvertaling NBV21. We zijn vereerd dat daarover komt spreken dr. Matthijs de Jong, Hoofd Vertalen van het NBG. Hij zal ons vertellen over de vertaalprincipes die aan de NBV21 ten grondslag liggen en de praktische keuze die gemaakt zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat Matthijs een aanstekelijk verhaal gaat houden.
Ook belangstellenden kunnen dit meemaken. Het is prettig als u zich even aanmeldt bij classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl. U bent van harte welkom!
 
Gezocht: redacteur website classis
Door Corona is het een tijdje blijven liggen, maar bij het breed moderamen is er nu een groot verlangen om de website van de classis aan te pakken. We zoeken daarvoor een redacteur voor de nieuwe website. Een webmaster is er al, die zorgt voor de techniek. Bij de webmaster gaat het vooral om de inhoud. We zoeken iemand die gevoel heeft voor tekst en beeld en die proactief is. De tijdsbelasting schatten we op maximaal twee uur per week, van huis uit in te vullen. Er zijn mensen die dit leuk vinden. Help ons ze te vinden, of meld jezelf aan. Er wordt naar je uitgezien!
Aanmelden kan via de classispredikant.
 
Vacature penningmeester financiële commissie
Ook een vacature in de financiële commissie van de classis. Het gaat daarbij om een zeer geringe taak, die de drie leden van de commissie een of twee keer per jaar bij elkaar brengt. Zij gaan over de financiën van classis en ringen. Voor iemand die een beetje kan rekenen geen kunst. Wie voelt zich geroepen? Ook aanmelden via de classispredikant.
 
Materiaal voor Advent en Kerst
Vorig jaar viel de viering van Advent en Kerst goeddeels in het water. Maar december is hoogtij voor de kerk, en dit jaar lijkt er weer veel meer te kunnen. Bereid je daarom nu alvast voor op Advent en Kerst. Materiaal is hier te vinden.
 
Sytze de Vries over Maria
Aansluitend bij het laatste: ook in protestantse kring groeit de belangstelling voor Maria. Advent is daar natuurlijk bij uitstek de tijd voor. Daarom spreekt Sytze de Vries op zaterdag 20 november (aanvang 14.00 uur) in Venhuizen over een oecumenische visie op Maria onder de titel ‘Maria, vrouw met vele gezichten’. Locatie: Hervormde kerk, Kerkweg 113 te Venhuizen.
 
75 jaar NTT in de Thomaskerk Amsterdam
Het NTT Journal of Theology and the Study of Religion bestaat 75 jaar. Dat wordt gevierd met de presentatie van ‘Modernity and Transcendence’, het nieuwe boek van Charles Taylor (beroemd van A Secular Age). Charles Taylor is er zelf online bij. Verdere sprekers zijn Sophie Bijsterveld (hoogleraar Religie en Recht in Nijmegen) en Herman Paul (hoogleraar Geesteswetenschappen en Leiden). Het vindt allemaal plaats op donderdag 11 november in de Thomaskerk in Amsterdam. Wie meer wil weten of op wil geven, kan hier klikken.
 
Kerkbalans: een extra inspanning!
Straks in januari is weer de jaarlijkse actie Kerkbalans. Na anderhalf jaar Corona is er aanleiding om daaraan extra aandacht te besteden. Laat de jaarlijkse actie in 2022 meer zijn dan een brief die wordt af gegeven of alleen maar dat mailtje dat met één druk op de knop wordt verzonden. Maak van Kerkbalans juist nu een contactmoment en verhoog en passant je inkomsten. Kansen voor Kerkbalans zijn hier te vinden.
 
Kerkbreed gesprek over Kerk en Israël
Onlangs ontvingen alle kerkenraden en alle predikanten en kerkelijke werkers de brochure ‘Onopgeefbaar Verbonden’, met als ondertitel: Handreiking voor een kerkbreed gesprek over Israël. De Protestantse Raad voor Kerk en Israël vraagt de classispredikanten de brochure onder de aandacht te brengen en onder andere aan te bevelen voor bespreking in werkgemeenschappen. Wie meer wil weten, of brochures wil bijbestellen, kan hier klikken.
 
Personalia
Afscheid op 10 oktober van de Zenderkerk van de HG Huizen: ds Gerben Roest, wegens vertrek naar Gouda
Op 10 oktober verbonden aan de Kruiskerk in Amstelveen: ds Roel Knijf uit Breda.
Op 17 oktober verbonden aan de PG Castricum: proponent Rik Willemsen uit Amersfoort
Beroepen te PG Amsterdam (Keizersgrachtkerk): ds Annelies Jans uit Apeldoorn
Beroepen door hwba Eben Haezer te Amstelveen: ds H. P. Brendeke te Hagestein.
Bedankt voor Huizen HG (Oude Kerk) ds J. T. Maas te Vinkeveen.
 
Column
Ook deze maand weer een column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze keer over: Slavernij.
 


De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 3, nr.9 november 2021).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.