Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 2, nr. 8 (oktober 2020).

E-flits - jaargang 2, nr. 8 (oktober 2020).


 


E-Flits – oktober 2020

Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio. Deze keer iets vroeger dan anders in verband met de gewijzigde Coronamaatregelen.
 
Coronamaatregelen
De maatregelen door de overheid afgekondigd zijn vertaald naar maatregelen voor onze kerk en gemeenten. Graag hadden wij u die sneller doen toekomen, maar net zoals eerder dit jaar: de vertaalslag kost tijd. Velen moeten er naar kijken voor er een compleet en afgewogen verhaal op de website van de kerk geplaatst kan worden. Kern van de maatregelen is dat we ook in de kerk weer voorzichtiger moeten zijn dan eerder. Maar dat maakt kerk zijn zeker niet onmogelijk. Lees verder op de website van de kerk.
 
Bezoek landelijke kerk aan Noord-Holland
De synode en de diensterorganisatie werken aan nieuw beleid. Later meer daarover, voor nu: de gemeente komt centraal te staan. Niet denken vanuit Utrecht, maar laat plaatselijke gemeenten zelf aangeven wat ze nog hebben. In het kader daarvan bracht een stevige delegatie een bezoek aan Noord-Holland: algemeen directeur diensterorganisatie Jurjen de Groot, adjunct-directeur Marjolein Willemsen, scriba generale synode René de Reuver en zijn beleidssecretaris Nynke Dijkstra waren onder andere in Julianadorp. Een verslag is hier te vinden.
 
Nieuwe beleidsmedewerker CCBB
Hendrik van Essen is de nieuwe beleidsmedewerker van het classicaal college voor de behandeling van beheerszaken in Noord-Holland. Hij bezoekt waar gewenst en mogelijk plaatselijke colleges van kerkrentmeesters en diakenen om mee te denken over belangrijke beslissingen en beleid maken voor de toekomst.
 
Wandelen in Heiloo
Janet van Dijk is redacteur van Petrus. Zij maakte een wandeling langs vier inspiratieplekken in Heiloo. Er kan veel niet in Coronatijd, maar wandelen wel. Tijd om na te denken, stil te zijn, of te praten met een medewandelaar. Lees hier het verslag van Janet van Dijk en vraag je af of dat niet net iets is voor (mensen uit) jouw gemeente. Het kan overal, maar in Heiloo vind je wat de naam belooft; bossen en heiligdommen!
 
Vacature dovenpastores o.a. Noord-Holland
De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk is op zoek naar twee pastores voor het dovenpastoraat (beide 27 uur). Per direct en per 1 juli 2021 komen deze vacatures beschikbaar voor de regio Zuid Holland, Zeeland en de regio Noord-Holland en Utrecht. Uiteraard is ervaring met de dovencultuur en gebarentaal een pré. Maar ook predikanten en kerkelijk werkers die geen ervaring hebben maar die van harte bereid zijn deze kennis op te doen, worden uitgenodigd om op deze vacatures te reageren. Klikken voor de vacature.
 
Visienota
In juni van dit jaar nam de generale synode een nieuwe visienota aan: Van U is de toekomst. De wezenlijke vragen van kerk zijn komen aan de orde: waarom doen wij dit eigenlijk? Zeer geschikt om te bespreken in de kerkenraad of gespreksgroep. Een handleiding en gespreksvragen helpen dan wel.  
 
30-ers en 40-ers
In vrijwel elke gemeente is er een groot gat als het gaat om 30-ers en 40-ers. Mede als gevolg daarvan is het vaak moeilijk om ambtsdragers te vinden. U kent het. Wondermiddelen zijn er niet, maar dat betekent niet dat je niets kunt doen. Over hoe je deze generatie kunt bereiken denken ze na bij Mijnkerk.nl. Een lezenswaardig artikel is hier te vinden.
In deze periode investeren veel gemeenten in opname- en geluidsapparatuur om de kerkdiensten te kunnen streamen of online uitzendingen te verzorgen. Om deze apparatuur aan te schaffen kan indien gewenst subsidie aangevraagd worden. Dat kan bijvoorbeeld bij Bureau Steunverlening in het kader van vernieuwing en revitalisering.
 
Column
Voor de laatste column van de classispredikant, klik hier (en dan even naar onder scrollen). Deze maal over ‘Kassie kijken’.
 
 
De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 2, nr. 8 oktober 2020).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
16-6-2024 


Ds. Pieter van der Woel
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.