Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 2, nr. 4-2 (april 2020).

E-flits - jaargang 2, nr. 4-2 (april 2020).


 


E-flits – april 2020 (nummer 2)
 
Er is veel informatie om te delen in deze bijzondere tijden. Daarom – na vorige week – alweer een E-Flits. Wel een iets kortere.
 
Paasmorgen 11 uur: kerkdienst op RTV-NH!!
Als eerste nogmaals een herinnering aan de kerkdienst die RTV-NH uitzendt op Paasmorgen. Op deze wijze kunnen wij als gemeenten in Noord-Holland met elkaar verbonden zijn! Vanuit de Ruïnekerk in Bergen, met als voorgangers de plaatselijke predikant Engele Wijnsma en classispredikant Peter Verhoeff. Aanvang 11 uur op kanaal 707 (Ziggo) of kanaal 509 (KPN).
Een dringend verzoek om deze dienst via uw eigen middelen bij zoveel mogelijk gemeenteleden bekend te maken.
 
Boodschap koning Willem-Alexander
Op woensdag 1 april (en nee, dit is geen tijd voor grappen) heeft koning Willem-Alexander gebeld met de scriba van de kerk, ds René de Reuver. De koning sprak daarbij zijn waardering uit voor het zware werk dat predikanten, kerkelijke werkers en geestelijk verzorgers in deze tijd doen. Ook gaf hij aan dat hij onder de indruk is van de wijze waarop gemeenten in deze moeilijk tijd gestalte geven aan kerk-zijn.
Bemoedigende woorden voor ons allemaal! Meer over dit telefoongesprek is hier te vinden.
 
Op weg naar het licht: online vespers in de Stille Week
Niet iedere gemeente is in deze Stille Week in staat om alle diensten te verzorgen. Daarom verzorgt de Protestantse Kerk in samenwerking met de EO online vespers (woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 19.30 - 20.00 uur). Deze zijn te bekijken via eo.nl/samengeloven. Aan de vespers werken o.a. The Psalm Project en counter-tenor Sytse Buwalda mee. Voor Witte Donderdag en Goede Vrijdag zijn tevens thuisliturgieën beschikbaar. Allemaal te vinden onder deze link.
 
Liederen voor online-diensten EO
Bijna alle diensten zijn in deze tijd uitsluitend online te volgen. Dat brengt beperkingen met zich mee, zeker waar het de liederen betreft. De EO heeft daarom veel liederen online beschikbaar gesteld. Wie wil, kan er gebruik van maken. Klik hier.
 
Pastoraat en Corona
Onder predikanten en kerkelijke werkers leven veel vragen over pastoraat en over uitvaarten. Je voelt je verantwoordelijkheid als ambtsdrager, je wilt er voor mensen zijn. Maar hoe ver kun je gaan? Je bent toch niet alleen verantwoordelijk voor de mensen uit je gemeente, maar ook voor je gezin, voor de andere mensen die je ontmoet, en voor jezelf? Om hierin een weg te vinden is onder andere de PThU een website gestart onder de naam Pastoraat en Corona. Pasklare antwoorden zijn er lang niet altijd. En de site is ook nog in ontwikkeling. Maar toch goed om in de gaten te houden. Hier te vinden.

Zelfzorg voor pastores
Op predikanten en kerkelijke werkers komt dezer dagen veel af. Er zijn vragen van gemeenteleden, voor vertrouwde vormen moet een alternatief worden gezocht en slapen gaat niet altijd vanzelf. Stress? Juist nu moeten pastores goed voor zichzelf zorgen. Er zijn voor jezelf, omdat je er wilt zijn voor de ander. Lees meer

 
Tot slot
Omstandigheden wijzigen snel. Wat vandaag actueel is, is morgen achterhaald. Hou daarom goed in de gaten de website van de Rijksoverheid, van het RIVM, en natuurlijk van de kerk.
 
   
 
Column: Corona-competitie
Voor de laatste column van de classispredikant, klik hier (even naar onder scrollen). Deze maal over Corona-competitie.
 
De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 2, nr. 4-2  april  2020).

Voor meer info: p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
9-6-2024 


Ds. Anneke Buitenbos
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.