Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 2, nr. 3 (maart 2020).

E-flits - jaargang 2, nr. 3 (maart 2020).


 


E-flits – maart 2019
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.  

Coronavirus
Verschillende gemeenten vragen hoe om te gaan met het Coronavirus. Meer informatie en een aantal richtlijnen (en ook een link naar informatie van het RIVM) onder deze link
 
Gemeentebezoeken
In de maand maart staan liefst 6 gemeentebezoeken gepland. Op 4 maart ben ik in Muiderberg, op 9 maart in Badhoevedorp, op 12 maart bij de Gereformeerde kerk van Andijk, op 17 maart in de Schermer, op 23 maart in Velserbroek en de maand wordt afgesloten op 30 maart in Winkel. Mooie bezoeken om me op te verheugen!
 
Urgenda in Wormerveer 25 maart
Te gast bij de PG Wormerveer is Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Zij was mede verantwoordelijk voor de historische klimaatzaak tegen de Nederlandse staat. De rechter oordeelde in het voordeel van Urgenda, en verplichtte de overheid de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent terug te dringen in 2020. Een revolutionaire uitspraak en een wereldwijd unicum. Marjan Minnesma vertelt over dit en veel meer op 25 maart vanaf 19.30 in de Protestantse Kerk in Wormerveer, Noordeinde 52. Opgeven niet nodig, komen wel!
 
Lezing Ecotheologie in Koog aan de Zaan 5 maart
In dezelfde categorie (er leeft op dit gebied van alles in de kerk) houdt onze eigen Carola Damen (predikant te Oostzaan) een lezing over ecotheologie. Carola is bezig met een proefschrift over feministische ecotheologie en dialectische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Tijd: 5 maart om 19.30 uur. Plaats De Stolp (naast de Kogerkerk), Kerkstraat 14 Koog aan de Zaan.
 
Bonhoefferlezing Enkhuizen 18 maart
Van heel andere orde, maar niet minder interessant is de lezing van prof. dr Edward van ’t Slot, bijzonder hoogleraar in Groningen en predikant in Zwolle. Bonhoeffer is actueler dan ooit. Als in een samenleving muren worden opgetrokken, mag de kerk zich volgens Bonhoeffer niet in zichzelf opsluiten. Blijven zitten is voor gelovigen dan ook geen optie. Op 18 maart om 20.00 uur in de Zuiderkerk in Enkhuizen.
 
Training nieuwe ambtsdragers in Alkmaar
Je bent ambtsdrager geworden, maar de weg in het kerkelijk landschap ken je bepaald nog niet. Hoe gaat het in de kerkenraad? Wat wordt er van me verwacht? Wat moet ik weten en kunnen? Daarover gaat de training voor nieuwe ambtsdragers. Op 20 april en 11 mei in Alkmaar. Meer weten en opgave, dan hier klikken.

Landelijke Pastorale Dag 18 april in Ede
Na de zeer succesvolle Diaconale Dag is er nu ook een Landelijke Pastorale Dag. Ouderlingen komen uit het hele land voor een prachtig inhoudelijk programma, maar ook voor ontmoeting, elkaar bemoedigen en op ideeën brengen. De Landelijke Pastorale dag 2020 heeft aandacht voor vertrouwde én voor nieuwe vormen van pastoraat. Als team van ouderlingen wil je deze dag niet missen. Meer informatie en opgave (kan nog!)? Dan hier klikken.
 
Plaatselijke regeling aanpassen!
Sinds 1 mei 2018 is de kerkorde drastisch gewijzigd. Met name op verzoek van kerkenraden en gemeenten is er veel veranderd. Beter gezegd: er is veel meer ruimte gekomen! Dat betekent wel dat iedere gemeente haar plaatselijke regeling aan de wijzigingen van 2018 moet aanpassen. Het is niet veel werk, maar het moet wel geregeld zijn. Modellen voor een plaatselijke regeling vindt u onder deze link. Doen!
 
Column: 100 km/u
Voor de laatste column van de classispredikant, klik hier (even naar onder scrollen). Deze maal over 100 km/u.
 

De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 2, nr. 3 maart 2020).
Voor meer info:
p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.