Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 2, nr. 2 (februari 2020).

E-flits - jaargang 2, nr. 2 (februari 2020).


 


E-flits – februari 2020
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.
 
Gemeentebezoeken
Drie gemeentebezoeken in februari. Deze maand zijn aan de beurt: Beverwijk (maandag 3 februari), wijkgemeente Grote Kerk in Hilversum (dinsdag 11 februari) en de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam op maandag 24 februari. Ik zie er naar uit!
 
Ringen
Deze maand in ieder geval drie bijeenkomsten van ringen.
Op donderdag 6 februari vanaf 16.00 uur de Ring Noordkop in Middenmeer. Over ‘De Maaltijd als ontmoetingsplaats’, met kookdominee Han Wilmink. Opgave via rienstra.siep@gmail.com
Op donderdag 13 februari komt de Ring Alkmaar bij elkaar, voor het eerst in de nieuwe samenstelling. In de Morgensterkerk in Heemskerk, over jongeren en de kerk. Hoe koester je (kleine) groepen kinderen? Wat als die er (al) niet meer zijn? Wat moet je doen en wat vooral laten? Over Godly Play en meer. Ook hier is een maaltijd, vanaf 18.00 uur. Opgave via miekejjager@hotmail.com
En op zondag 1 maart komt de Ring Haarlem bij elkaar. Onderwerp: De Groene kerk in een groene wereld. Met onder andere ds Kick Bras over ‘Groene theologie en het bezielde landschap’. Aanvang 14.30 in de Pelgrimskerk, Stephensonstraat 1 in Haarlem. Opgave niet nodig, wel welkom!
 
Rolling Stones en religie 7 februari
Al een leven lang fan van de muziek van de Stones. Maar ja, kom daar maar eens mee aan in de kerk. Toch zijn wij de enigen niet. In Krommenie is er op vrijdag 7 februari een Rolling Stones avond. Met muziek en beelden, verrassing en herkenning. En ja, ook met religieuze en levensbeschouwelijke aspecten van de muziek van de Sones. Opgave is niet nog, komen wel. Meer onder deze link.
 
Taizé-reis 28 april – 3 mei
Van 28 april tot 3 mei organiseert de PG Alkmaar een reis naar Taizé voor jongeren van 16-30 jaar. Gelovig zijn is geen voorwaarde, wel dat je het leuk vindt om daar over na te denken en te praten. Zondag 16 februari is er een Taizédienst met aansluitend meer informatie. Meer weten, dan hier klikken.
 
Landelijke missionaire dag 13 maart
Na de zeer succesvolle landelijke diaconale dag en landelijke pastorale dag, is er nu ook een landelijke missionaire dag. Georganiseerd door uw eigen Protestantse Kerk. Waarom is de Kliederkerk zo’n succes? Wat zijn de trends? Met onder andere Tim Vreugdenhil en onze eigen René van der Rijst van het Verhalenhuis in Haarlem-Noord. Een aanrader! Meer informatie en opgave via deze link.
         
Trainingen Protestantse Kerk
Binnen de Protestantse Kerk zijn tienduizenden mensen actief, zowel vrijwillig (ambtsdragers, taakdragers) als betaald (predikanten, kerkelijk werkers, kosters, kerkmusici). Dat werk vindt plaats op veel terreinen, van pastoraat tot missionaire presentie, van diaconaat tot jeugdwerk, en van bestuur tot beheer. De kerk ondersteunt professionals en vrijwilligers in hun werk met een enorm aanbod aan cursussen en trainingen. Je moet er eens naar kijken, en dat kan hier!
 
Filmpje kerken Haarlem
Te leuk om niet te bekijken: de gezamenlijke kerken van Haarlem stellen zich voor aan de stad. Hier klikken!
 
Column
Voor de laatste column va de classispredikant, klik hier (even naar beneden scrollen). Deze maal over Twee Pausen!

 

De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 2, nr. 2 februari 2020).
Voor meer info:
p.verhoeff@protestantsekerk.nl of
classisscriba-noord-holland@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
16-6-2024 


Ds. Pieter van der Woel
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.