Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 1, nr. 9 (november 2019).

E-flits - jaargang 1, nr. 9 (november 2019).


 


E-flits – november 2019
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-Flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio. 
 
Gemeentebezoeken
Ook deze maand weer 4 gemeentebezoeken. De Muiderkerk in Amsterdam op 7 november, de ELG Het Gooi op 14 november, op 25 november Krabbendam en op 26 november in Wieringerwerf. Ik zie er naar uit!
 
Groene Kerken Actie
Als kerk weten wij dat de wereld niet een onuitputtelijke bol is waarop wij naar believen onze gang kunnen gaan. De aarde is een schepping, die aan ons is toevertrouwd. Wij zijn rentmeester. Steeds meer gemeente beseffen hun verantwoordelijkheid hierin en bekennen zich tot de Groene Kerk. Voor wie nog niet zo ver is maar wel een begin wil maken, is er de Groene Kerken Actie. Doe ook mee, en begin hier!
 
6 november: Moet een predikant Grieks en Hebreeuws kunnen lezen?
Debat tussen Jan Offringa en Ad van Nieuwpoort over de actuele vraag of een predikant de Bijbel in de brontalen moet kunnen lezen.
Nergens voor nodig, overdreven veel werk, er zijn genoeg goede vertalingen? Of: het kan niet zonder, de details en de diepgang van de grondtekst maken het pas echt interessant? Tijdens het debat kruisen predikanten zijn Jan Offringa (Wijk bij Duurstede) en Ad van Nieuwpoort (Bloemendaal/Overveen) de degens. Ook bijdragen van Barbara de Groot (PG Velsen-Zuid-IJmuiden Oost) en student Mart Jan Luteijn. Locatie: PThU, De Boelelaan 1105, Amsterdam. Meer informatie en opgave is onder deze link te vinden.
 
Missionaire specialisatie vernieuwd
Wat je nu ook van het woord missionair vindt, kerk zijn zonder contact met de wereld om je heen, dat kan in deze tijd niet meer. Maar ook in het missionaire denken gaan de ontwikkelingen snel. Daarom is de zgn. Missionaire Specialisatie voor predikanten en kerkelijk werkers geheel vernieuwd. Een zeer zinvolle invulling van de PE! Wie belangstelling heeft, kan hier meer informatie vinden.
 
Nieuwe uitgave van de kerkorde
Sinds de wijzigingen in 2018 hebben alle oude gedrukte versies van de kerkorde geen functie meer. Er is zoveel veranderd dat de kans op het maken van fouten aanzienlijk is. Natuurlijk is de kerkorde te raadplegen op de website van de kerk, zie onder deze link. Maar voor wie graag iets in handen houdt, is er een fonkelnieuwe gedrukte versie. Onmisbaar voor predikanten, scriba’s en anderen! Bestellen? Dan hier klikken.
 
Op reis met Luther
Luthers Amsterdam gaat opnieuw op Lutherreis en wel van zaterdag 23 mei tot en met vrijdag 29 mei 2020. De reis begint met het meemaken van een dienst in de Slotkapel van Wittenberg, de kerk waar Luther zijn 95 stellingen aan de deur sloeg. De volgende dagen wordt het spoor van Luther gevolgd en worden vele plekken bezocht waar hij zijn voetsporen en meer heeft achtergelaten. Ook staat een dag Bach in Leipzig op het programma.
De reis staat open voor een iedereen die belangstelling heeft. Voor meer informatie en een volledige programma kunt u een mail sturen naar Elsa Aarsen-Schiering: e.aarsenschiering@upcmail.nl
 
Supervisiegroep
In de classis Utrecht is een supervisiegroep aan het starten die werkt vanuit de contextuele benadering. Er is nog ruimte voor supervisanten. Enige voorwaarde is het gevolgd hebben van de Opleiding Contextueel Pastoraat. Meer informatie is in te winnen bij Arjo Sonneveld: ajsonneveld@solconmail.nl.
 

De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 1, nr. 9 november 2019).
Voor meer info:
p.verhoeff@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.