Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 1, nr. 4 (april 2019).

E-flits - jaargang 1, nr. 4 (april 2019).


 


E-flits – april 2019
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.  

Gemeentebezoeken
Ook deze maand zijn er weer drie gemeentebezoeken gepland. Op 9 april de Waddengemeente op Texel, op 16 maart veel dichter bij huis in Bergen en op 25 de PG Blaricum. Mooi om bij zoveel kerkenraden en predikanten te gast te mogen zijn!

Landelijke Pastorale Dag
Voor wie heel snel kan reageren, aanstaande zaterdag 6 april is de Landelijke Pastorale Dag. Het thema van dag is ‘Ken je mij? Een goed verhaal over eenzaamheid en verbinding’. Eenzaamheid is een gemis aan echt contact, aan verbondenheid met andere mensen. Het komt voor bij mensen van alle leeftijden en achtergronden. Tien procent van de bevolking ervaart het als dagelijkse last.
Ook als kerk hebben we te maken met mensen die eenzaam zijn. In navolging van het goede verhaal van Jezus die mensen opzocht die door de samenleving werden genegeerd, kan de kerk een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van mensen die eenzaam zijn, binnen en buiten de kerk.
Deskundigen op het gebied van eenzaamheid komen aan het woord. Een ruim aanbod aan workshops biedt achtergrondinformatie, verdieping en praktische handvatten om in de plaatselijke situatie toe te passen. Voor meer informatie en snelle opgave, klik hier

Dominee Date
Op zoek naar een nieuwe predikant? Een Dominee Date is een bijeenkomst waar vacante gemeenten en proponenten (max. 12) met elkaar kunnen kennismaken in de vorm van een 'speeddate'. Zo kunnen zij wederzijds aftasten of vervolgcontacten wenselijk zijn, die zouden kunnen leiden tot het uitbrengen van een beroep. 
Op vrijdag 12 april 2019 organiseert de mobiliteitspool van de Protestantse Kerk in Nederland voor de vierde keer zo’n Dominee Date. Ook in Noord-Holland zijn er zo al gemeenten aan een perfect passende predikant gekomen! De locatie is het Dienstencentrum in Utrecht. Meer weten of meedoen, u kunt hier klikken voor meer informatie. 

Art Stations of the Cross
Juist in de maand van 40 dagen organiseert de Protestantse Kerk Amsterdam het kunstproject 'Art Stations of the Cross'. Bezoekers kunnen een pelgrimsroute afleggen langs 13 locaties in de Amsterdamse binnenstad.
Waarom hebt u mij verlaten?!' Jezus' woorden vanaf het kruis resoneren met de wanhoop die mensen vandaag voelen, mensen in de marge, vluchtelingen, slachtoffers van mensenhandel. Art Stations of the Cross is een uniek publiek kunstproject, dat u meevoert op een artistieke en contemplatieve tocht. Het verhaal en de symboliek van de Kruisweg zetten aan het nadenken over actuele vormen van onrecht.  
De pelgrimsroute voert langs 13 locaties in de Amsterdamse binnenstad: de Nicolaaskerk, Paradiso, Ons’ Lieve Heer op Solder, de Oude Kerk en meer. Nog tot en met 22 april. Voor meer informatie, klik hier

Oecumene in Noord-Holland
De Provinciale Raad van Kerken in Noord-Holland bestaat niet meer. Maar dat betekent niet dat de oecumene niet meer leeft. De Raad is opgevolgd door het Oecumenisch Platform Noord-Holland. Dit Platform organiseert jaarlijks een studiedag en een werkbezoek, ergens in Noord-Holland. Dit keer is het in Egmond, maar de ontmoeting is bedoeld voor heel Noord-Holland. Op de dag zelf wordt er gevierd, is er een wandeling langs de kerken in Egmond aan Zee, zullen leden van de Oecumenische werkgroep De Egmonden iets vertellen over hun ervaring met de oecumenische viering en in de middag is er ruimte om goede voorbeelden en ervaringen te delen.
Wie de oecumene een warm hart toedraagt, klikt hier voor meer informatie en aanmelding. 

Paasgroetenactie
Ook dit jaar organiseert Kerk in Actie – samen met vele diaconieën en ZWO-commissie - een Paasgroetenactie. Kaarten worden gestuurd naar gedetineerden in binnen- en buitenland. Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt. En dat er mensen zijn, die zich inleven in hun situatie. “Post ontvangen is een lichtpuntje”, aldus een ex-gedetineerde die jaren in het buitenland in de gevangenis zat. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven. Meer informatie hier

Tentoonstelling ‘Dit is mijn verhaal’
In het Bijbels Museum in Amsterdam is een prachtig tentoonstelling te zien over jongeren die vertellen welke rol de bijbel in hun leven heeft gespeeld. Ze vertellen over: Hoe vergeef je je vader die je na de scheiding van je ouders acht jaar niet hebt gezien? Waar kies je voor als je in het buitenland wilt studeren én je moeder na een lang ziekbed niet alleen thuis wilt achterlaten? Durf je uit te komen voor wie je bent, ook als dat veel moed vraagt of eng is? Achttien jongeren, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, vertellen over een kantelmoment in hun leven. 
Een prachtig uitje met een catechisatie- of jongerengroep. Nog tot 27 oktober, meer informatie is hier te vinden. 
 

De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 1, nr. 4 april 2019).
Voor meer info:
p.verhoeff@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.