Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
E-flits - jaargang 1, nr. 10 (december 2019).

E-flits - jaargang 1, nr. 10 (december 2019).


 


E-flits – december 2019
Vanuit de classis Noord-Holland bieden we u één keer per maand een gratis E-flits aan met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio.
 
Website!
Eindelijk is hij er, de website van de classis Noord-Holland! Het heeft even geduurd, want zoiets is toch nog lastiger dan je denkt. Maar sinds gisteren 1 december is hij in de lucht. Passend bij onze overtuiging: de classis is van gemeenten en is er voor gemeenten. Er is veel over te vertellen, maar het is het beste als u zelf een kijkje neemt.  Het is nog wel work in progress, meer volgt. Nieuwsgierig? Dan hier klikken.
 
Gemeentebezoeken
 
Ondanks de feestmaand toch ook in december nog twee gemeentebezoeken. Op 10 december in de wijkgemeente Schalkwijk van de PG Haarlem, en een week later op 17 december bij de PG Huizen wijkgemeente Oosterlicht. Daarmee werden in 2019 ruim 40 gemeenten bezocht, het totaal loopt tegen de 60. Ongeveer een derde van de 170 gemeenten is daarmee aan de beurt geweest. Moedig voorwaarts!
 
Dinsdag 21 januari: avond kleine gemeenten in Schagen
 
Voor pioniersplekken worden op dit moment door de synode veel mogelijkheden geopend: minder ambtsdragers, ander type voorganger etc. Kleine gemeenten zeiden: dat willen wij ook wel! De synode luistert daarnaar en organiseert een avond voor kleine gemeenten in Schagen. De synode komt daar ophalen wat u als kleine gemeente nodig hebt. Men wil horen: welke verruimingen in de regels zijn nodig om als kleine gemeente goed te kunnen functioneren?
Laat deze kans niet voorbijgaan! Kom dus en neem je verlangens en ideeën mee. Op dinsdag 21 januari in de Grote Kerk van Schagen. Meer informatie en opgave kan hier.
 
(Gratis) Kerstmateriaal
 
De Adventstijd is aangebroken, we kijken vooruit naar Kerst. Kerk in Actie heeft daarom voor wie wil een gratis Kerst CD en een Adventsboekje, speciaal voor kinderen. Om zelf te houden of om weg te geven. Wie wil bestellen, klikt hier.
Ook beschikbaar: de traditionele Adventskalender. Dit jaar niet gevoegd bij Petrus, maar wel gratis te bestellen op deze plek. Alle Kerstproducten van de Protestantse Kerk vind u overigens hier.
 
Nieuwjaarsontmoeting
 
Voor het tweede jaar is de Nieuwjaarsontmoeting van de Protestantse Kerk bedoeld voor iedereen! Neem dit zo letterlijk als het bedoeld is: alle leden van de kerk zijn van harte welkom op donderdag 16 januari vanaf 16.30 uur. Adres: Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht.
Thema van deze ontmoeting is: De Ziel. Met onder andere Jurjen de Groot (algemeen directeur van de Dienstenorganisatie) en Sake Stoppels. Wie wil komen, kan zich hier opgeven.
 
Handleiding voor Kerkrentmeesters
 
Kerkrentmeester zijn, daar kun je best wat hulp bij gebruiken. De VKB heeft daarom een geheel vernieuwde Handleiding voor Kerkrentmeester gemaakt, die vanaf nu te koop is. Doe jezelf niet tekort en klik hier om te bestellen.
 
Column classispredikant
 
Het streven van de classispredikant is: elke maand een column op de website. De eerste staat er op. Laten we maar eens beginnen met kennismaken. Hier lezen!

 

De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 1, nr. 10 december 2019).
Voor meer info:
p.verhoeff@protestantsekerk.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.