Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Tentoonstelling over doopjurken in het BJC te zien tot 11 oktober Tentoonstelling over doopjurken in het BJC te zien tot 11 oktober

Samen hebben Ineke Kan en Anke Breur de doopjurken verdeeld over de muren in het BJC. Bij de doopjurken hangen, soms persoonlijk geschreven, briefjes en foto's met een stukje geschiedenis van de jurken.
In de oorlogsjaren werd bijvoorbeeld een jurk gemaakt van restjes gevonden stof of een goedkoop kantje. Veel trouwjurken werden vermaakt tot doopjurk of de stof van de bekleding van de wieg werd gebruikt voor de doopjurk.
Veel witte jurken, één jurk van lichtblauwe stof. Een jurk met de namen van de dopelingen inclusief bloemen en engelen erop geborduurd. Een vader met zijn tweeling in doopjurk in de armen, een kerk waar de dopelingen tijdens de dienst in wiegjes voorin de kerk staan.
Zelfs een advertentie hangt tussen de doopjurken waarin een doopjurk aangeboden wordt aan een liefhebber/verzamelaar (meer info bij Anke). Kinderen die op de eerste zondag na de geboorte gedoopt werden (zonder hun moeder erbij) tot en met een jurk die gebruikt is tijdens een volwassenendoop. Een ingelijst doopjurkje compleet met mutsje als eerste gebruikt tijdens de oorlog. De doopjurken geven een beeld uit de hele 20e eeuw.

Tussen alle doopjurken staan ingelijste doopgedichten met teksten om even bij stil te staan. Kortom een tentoonstelling die het waard is om bekeken te worden.

U bent van harte welkom eens binnen te lopen.

                                          Welkom in de wereld, 
                                          Welkom in de tijd
                                          Welkom in ons leven
                                          Welkom in ons huis.....
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.