Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Dominee Sjaak geeft zijn ja-woord Dominee Sjaak geeft zijn ja-woord

OOSTZAAN - Sjaak Visser is afgelopen zondag officieel bevestigd in zijn functie van dominee van de Grote Kerk in Oostzaan. Tijdens een goedvolle kerkdienst en een preek,
die sprak over verbinding en liefde, gaf hij zijn ja-woord en benadrukte hij zijn best te zullen doen om de kerk terug te geven aan het dorp. 
 



De Kerkenraad is blij met de benoeming van deze dominee Sjaak en ook de Stichting Vrienden van de Grote Kerk klapt in de handen voor deze aanwinst voor Oostzaan. Ton Senf: “De kerk staat in het dorp, maar het dorp komt in de kerk”, en daar gaat iedereen zich voor inzetten, de dominee voorop.

Dominee Sjaak voelt zich al direct thuis in Oostzaan en dat straalt hij uit. De Cantorij liet zich ook niet onbetuigd, zoals we ge- en verwend zijn door hen, zongen zij ook nu weer de sterren van de hemel. 

Na afloop volgde het feestelijke handenschudden in het Bartel Jacobsz. Dat dominee Sjaak zich hier als een vis in het water voelt, verklapte zijn brede lach. Oostzaan verwelkomt zijn nieuwe dominee, die zelf iedereen in ‘zijn nieuwe gemeente’ met elkaar wil verbinden met de liefde die van boven komt.

Bron: Het kompas 20-03-2023 Tekst en Foto: Barbara van Wijk.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 23 juni
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Fred Toetenel



 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
16-6-2024 


Ds. Pieter van der Woel
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
juni 2024


Deadline volgend nummer:
 28 juni 2024 
(Volgende blad is voor juli, aug, sept)
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.