Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
NLdoet in het teken van samenzijn NLdoet in het teken van samenzijn

OOSTZAAN - Samen is het toverwoord.
Daar draaide het gezellige samenzijn in de Grote Kerk
op vrijdag 10 maart om. 
Het was namelijk de dag van NLdoet van het Oranjefonds.

In heel veel plaatsen in Nederland werden de vrijwilligers, de mantelzorgers, de mensen die zich inzetten voor anderen, eens fijn in het zonnetje gezet. Ook in Oostzaan via WelzijnWonenPlus in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Met medewerking van een flinke hoeveelheid vrijwilligers werd daar een fantastische High Tea georganiseerd. 

Meer dan vijftig Oostzaners kwamen door het hondenweer lopend en zelfs fietsend tóch naar deze gezellige middag, die geheel in het teken stond van samenzijn. Samen tegen vereenzaming. Samen babbelen en Samen smullen van schalen vol heerlijkheden. Burgemeester Polak en wethouder Taams lieten zich niet onbetuigd en boden spontaan aan om te komen helpen. “Wat kunnen we doen?” Nou ja, een heleboel! Burgemeester, roerend in een grote pan soep, maakte zich verdienstelijk als een volleerde kok en wethouder Taams kan zó solliciteren in de horeca als ober. 

De bedoeling van de middag was: verbinden. Leer elkaar kennen, praat met elkaar, wees blij met elkaar en kijk om naar elkaar. Ook werd de mooie nieuwe verjaardagskalender even onder de aandacht gebracht, want de kerk moet als sociaal middelpunt in het centrum van Oostzaan blijven, in de hoop dat hier nog jarenlang zulke meesterlijke middagen voor Oostzaners georganiseerd kunnen worden. 

Bron: Het kompas 13-03-2023 Tekst en Foto: Barbara van Wijk.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.