Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur kerkdienst in de Grote Kerk.
 
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 2, nr.11. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 2, nr.11.

31 maart 2021,

Ds. Carola Dahmen
Predikant 

De geur van mirre hangt 
in milde overdaad
En schrijft met groots gebaar
Waarvoor de liefde staat:
Zij bouwt een monument,
Legt bloemen op een graf.
Mijn afscheid geldt de mens
Die mij ooit alles gaf.
(Lied 563:1)

Het is de vooravond van Witte Donderdag. In de Joodse traditie telt de avond ervoor mee voor de dag die volgt. Zo zijn we nu al begonnen aan deze speciale dagen in de Stille Week. Een week waarin we in de kerk en thuis stil staan bij de weg die Jezus ging. Een weg van eenzaamheid, verraad, marteling, van dood. Maar ook een weg van liefde, aanraking, licht en opstanding. 

Ik ben blij dat we ondanks de corona-maatregelen deze bijzondere dagen toch samen in de kerk kunnen vieren. Op elke avond is er om 19.30 uur een viering. 

Morgen, Witte Donderdag, staan we stil bij de voetwassing en vieren we het avondmaal met elkaar. Niet samen aan tafel, etend en drinkend uit een schaal en beker. Maar toch, corona-proef, samen avondmaal vieren. 

Op Goede Vrijdag lezen we het Passieverhaal naar Marcus. Het wordt een ingetogen, stille viering.

Op Stille Zaterdag zijn we gewend om later op de avond de viering te houden, om zo de Paasnacht te beleven. Dat kan in verband met de avondklok niet. Daarom dus ook op Stille Zaterdag een viering om 19.30 uur waarin we lezen van schepping, bevrijding, herschepping en opstanding. Onze doop gedenken en samen gelovend belijden.

Pasen is er gewoon om 10 uur een dienst. Heel bijzonder, want in die dienst wordt Jans Bosschieter als diaken bevestigd. Rob Bekebrede speelt trompet en er is ook kinderkerk. 

Hoe graag ik nu zou zeggen: "van harte welkom jullie allen” en “komt allen want het wordt heel mooi" is het nog steeds niet de bedoeling dat we en masse naar de kerk gaan. U heeft het ongetwijfeld van de week gezien, de beelden en berichten bij de kerken op Urk en Krimpen a/d IJssel. Hoe je er ook over denkt: dit is niet bepaald een uithangbordje voor de kerken daar, maar ook niet voor ons. Ik vind het pijnlijk wat er is gebeurd. Des te meer reden dat wij ons wel aan de corona-maatregelen moeten houden: 1,5m afstand, niet rondlopen in de kerk (tenzij als je een taak hebt), geen handen schudden, handen desinfecteren, met klachten niet komen, je naam laten noteren bij de ingang, niet meezingen met de kleine cantorij. Er is geen verplichting om het in de kerk ook te doen, maar in openbare ruimtes is het verplicht om een mondkapje te dragen, dus…Laten we ons met z’n allen aan de maatregelen houden. Iedereen moet dat en we zijn solidair met de maatschappij, maar zeker ook met elkaar. We willen dat de kerk een veilige plek is, niemand moet in ons midden ziek worden! En daarom: van harte welkom, maar wees verstandig!

Met een hartelijke groet,

..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 

Postbus 44
1510 AA Oostzaan 

 

Regelmatig zal de nieuwsbrief van PKN Oostzaan, door ds. C. Dahmen verschijnen.
Dit is jaargang 2, nr. 11  - 31 maart 2021). Voor meer info: predikant@pknoostzaan.nl 
of onze websites www.pknoostzaan.nl en www.grotekerkoostzaan.nl

terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Gerdien Neels uit Amsterdam.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
02-10-2022

Ds. Theo Wielsma uit Uithoorn. 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
     Oktober 2022


Deadline volgend nummer:
21-10-2022, 12:00 uur.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.