Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Fakkeltocht om steun te betuigen aan Oekraïense bevolking op 6 maart Fakkeltocht om steun te betuigen aan Oekraïense bevolking op 6 maart

Komende zondagavond 6 maart 2022 organiseert Fakkels voor Vrede, samen met de gemeente Zaanstad, een fakkeltocht vanaf het stadhuis in Zaandam, via de Russische Buurt naar de Dam. Als afsluiting wordt het standbeeld van Czaar Peter blauw-geel uitgelicht.

Doel van de tocht is steun betuigen aan de bevolking van Oekraïne,
die getroffen wordt door de huidige oorlog.


"Solidair zijn met de bewoners van Oekraïne, daar gaat het om", zegt Gerrit Gelderman van Fakkels voor Vrede. "De beelden die we uit het oosten van Europa krijgen zijn hartverscheurend", aldus burgemeester Jan Hamming van
Zaanstad. "Wat ik merk is dat in heel Zaanstad mensen zich verbonden voelen met het lot van de Oekraïense bevolking. Mensen willen helpen en ze willen hun steun uiten. Met deze tocht willen wij laten zien, aan alle Oekraïeners in Nederland en daarbuiten: wij staan om jullie heen."

De tocht wordt afgesloten op de Dam, waar het standbeeld van Czaar Peter blauw-geel zal worden uitgelicht. De kleuren van Oekraïne staan op die manier symbool voor de Zaanse steun aan de bevolking van Oekraïne in deze
moeilijke tijd. Komende week zal ook de Bullekerk blauw-geel worden uitgelicht.

Iedereen die wil meelopen is zondag welkom. Er is een klein aantal fakkels beschikbaar, maar als mensen zelf een fakkel hebben kunnen ze die meenemen. Er kunnen ook gele en/of blauwe bloemen aan het eind van de tocht worden neergelegd bij het beeld.

Om 19.30 uur vertrekt de stoet vanaf het Stadhuisplein (voor het stadhuis). Belangstellenden kunnen vanaf 19.00 uur verzamelen. Via de Russische Buurt lopen de deelnemers naar de Dam. Burgemeester Jan Hamming zal kort spreken. Daarna wordt de verlichting bij het Czaar Peter beeld aangestoken.
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.