Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
GEEN Allerzielenherdenking vanwege corona GEEN Allerzielenherdenking vanwege corona

OOSTZAAN -  De Allerzielenherdenking op de begraafplaats gaat dit jaar in verband met corona niet door. Met pijn in het hart heeft de organisatie, bij monde van Margot Piets, dit afgelopen week bekendgemaakt.  

De laatste weken is serieus nagedacht over manieren waarop de jaarlijkse herdenking tóch doorgang zou kunnen vinden, in de gedachte dat deze voorziet in een grote behoefte en er zelfs mensen naar uitkijken. Alternatieven werden bedacht: sommige paden afsluiten, geen zitjes, lantaarns uitdelen zodat het aantal aanwezigen op de begraafplaats beperkt is en te reguleren valt, alle activiteiten waar mensen vaak samenscholen, zoals de herdenkingsboom,  de muziek, de fotopresentatie, het koffiehoekje niet meer als activiteit opnemen.

Maar zo’n situatie zou totaal voorbijgaan aan de behoefte van mensen bij graven van hun familieleden of bekenden stil te staan. Ook het ontmoeten van lotgenoten is niet mogelijk. De avond schiet dan zijn doel voorbij. 

Hoe zwaar het ook valt, hoe teleurstellend ook, de organisatie neemt haar verantwoordelijkheid en annuleert Allerzielen 2020.

De bedoeling van deze avond is de overledenen te gedenken en dat kan alleen als we anderen niet blootstellen aan de coronagevaren. Het motto blijft: Hou je staande en blijf gezond! En steek op 1 november een kaarsje aan bij de foto van die lieve dierbare.

bron: Samenvatting uit het Het Kompas 13-10-2020

terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 25-02-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Rinse Reeling Brouwer


 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
18-2-2023  

Ds. Cor Ofman
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
februari 2024 
Deadline volgend nummer:

  18 februari 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.