Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - vanaf 5 juli weer kerkdiensten in de Grote Kerk!
 
 
Het vermoeden: Ranfar Kouwijzer Het vermoeden: Ranfar Kouwijzer
In het EO televisie programma Het Vermoeden  praat Marleen Stelling met gasten van verschillende levensbeschouwelijke achtergronden uit kerk, samenleving, politiek en cultuur.


In de uitzending van zondag 25 maart 2018 werd gesproken met Ranfar Kouwijzer, directeur van Stem in de Stad in Haarlem. Stem in de Stad is een organisatie met kerkelijke wortels en een diaconale opdracht: er zijn voor mensen aan de onderkant van de samenleving.
            


Ranfar Kouwijzer heeft een groot respect voor al die mensen die in de zorg werken en ook voor allen die het geld er samen voor opbrengen. Kouwijzer staat voor een mooie opdracht: mensen uit verschillende werelden met elkaar in contact brengen: 'We gaan vooral om met mensen die op ons lijken. Wie heeft een nummer van een dakloze in zijn telefoon staan? Of van iemand zonder papieren? Terwijl die mensen net zo goed in je omgeving wonen. We leven langs elkaar heen, een gemiste kans.' En soms is er niet zozeer zorg nodig, maar iets anders: respect, liefde, wederkerigheid. Soms willen mensen gewoon mens-zijn - meetellen, gezien worden, ertoe doen. 'Ik ben in de loop der jaren vaak stil geworden van de bijna ongelofelijke onderlinge solidariteit die er aan de onderkant bestaat. Mensen delen letterlijk alles met elkaar. Het werken bij Stem in de Stad is geen eenrichtingsverkeer, de inspiratie komt van beide kanten.'

Druk op afbeelding hierboven om het interview op uw computer te bekijken!

Download de NPOstart app voor ipad / iphone (IOS)

Download de NPOstart app voor android apparaten
 
 
Bezoekje aan de Voedselbank in Amsterdam-Noord Bezoekje aan de Voedselbank in Amsterdam-Noord
lees meer »
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 25-10-2020 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Hans Bouma.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
18-10-2020

Ds. Marianne van Amerongen uit Amersfoort. 
 
 
25e Nieuwsbrief
PG Oostzaan

  
        16 oktober 2020
 
 
Kerkbuurten

  
    Oktober 2020
 
 
Facebook / YouTube


 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.