Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur kerkdienst in de Grote Kerk.
 
 
Uit de kerkenraad 14 februari 2019 Uit de kerkenraad 14 februari 2019
Geachte gemeenteleden,

We vergaderen in deze predikantloze maanden zonder Carola, maar dat is gelukkig een tijdelijke situatie. We kijken weer uit naar haar aanwezigheid.

In de laatste vergaderingen hebben we het uitgebreid gehad over onze plannen voor de komende jaren. In de vorige Kerkbuurten bent u hier al uitgebreid over geïnformeerd. We gaan in 9 kleine groepen de bestaande plannen evalueren en bekijken we wat we allemaal al hebben gerealiseerd, wat we daar in de komende jaren van willen doorzetten en wat er aan nieuwe ideeën aan willen toevoegen. Wie wil meedenken over deze onderwerpen, is hiervoor van harte uitgenodigd.

In het licht van onze toekomstplannen hebben we contact gezocht met onze buurkerk, met de kerkenraad van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oostzaan (“het Witte Kerkje”). We hebben ze uitgenodigd de onderlinge banden mogelijk aan te halen. Uiteraard bestaan er verschillen tussen beide geloofsgroepen; deze erkennen we en respecteren we. Maar daarnaast zijn er naar onze mening nog veel onderwerpen waarop wij elkaar kunnen vinden. Veel leden kennen elkaar in de privésfeer, treffen elkaar in het verenigingsleven van Oostzaan, in de lokale politiek, in het onderwijs en de jeugd trekt samen op. In het sociale en maatschappelijke verkeer in Oostzaan worden wij vaak in één adem genoemd. Wij verwachten dat wij meer samen kunnen doen en samen kunnen werken, met behoud van ieders eigenheid. Inmiddels heeft de kerkenraad van de NGK hierop heel positief gereageerd.

Verder kwamen enkele wijzigingen in de kerkorde aan de orde waarover. De PKN wil veranderen en vernieuwen. De plannen hiervoor zijn beschreven in “Kerk 2015”. Veel van deze veranderingen zijn voor ons niet van groot belang, maar op sommige onderwerpen kunnen wij onze werkwijze nog verbeteren.

We hebben bericht ontvangen van het bestuur van KIOZK, waarin zij aangeven na 25 jaar met hun activiteiten te zullen stoppen. Op 5 oktober 2019 zal KIOZK in samenwerking met het Kamerorkest van het Koninklijk Concertgebouw Orkest een slotconcert organiseren. In de kerkenraad hebben we besproken dat dit besluit begrijpelijk is. Tegelijkertijd willen we via andere wegen kijken hoe we het kerkgebouw open kunnen blijven stellen voor activiteiten als die van KIOZK.

Een van dergelijke openstellingen is uiteraard ieder jaar de Open Monumentendag, op 14 en 15 september 2019. We willen hieraan dit jaar weer aandacht geven door muziekuitvoeringen.

Ids Algera
terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 04-12-2022 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Pieter van der Woel uit Heiloo.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
20-11-2022

Ds. Rainer Wahl uit Speuld.
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
     November 2022


Deadline volgend nummer:
30-11-2022, 12:00 uur.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.