Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur kerkdienst in de Grote Kerk.
 
 
Uit de kerkenraad 13 december 2018 Uit de kerkenraad 13 december 2018
Donderdag 13 december vond de laatste kerkenraadsvergadering van 2018 plaats. Zoals gewoonlijk keken we terug en vooruit op de diensten. In het afgelopen half jaar hebben we in de diensten waarin Carola voorging regelmatig uit het ordinarium “Op de berg” gezongen (denkt u aan lied 299g “Gij in uw licht, vrede op aarde; in mensen van vrede krijgt Gij een gezicht…”). Een ordinarium is een reeks liturgische gezangen die qua tekst en melodie bij elkaar passen en in de katholieke mis of de protestantse kerkdienst gezongen worden. Het bestaat uit liturgische gezangen zoals Kyrie, Gloria, het gezongen Amen, maar ook gezangen die tijdens het avondmaal worden gezongen (zoals Sanctus en Benedictus). Het ordinarium “Op de berg”, geschreven door Andries Govaart en Christiaan Winter is zeker een uitdaging voor een gemeente. Echt makkelijk is de melodie namelijk niet. Maar als kerkenraad vonden we de uitdaging geslaagd en gaan we in het nieuwe jaar vrolijk door. (Dit ordinarium heet trouwens “Op de berg” omdat Govaart/Winter het geschreven hebben voor de bergkapel in Amersfoort – een gemeente met een rijke muzikale traditie).
 
Ter tafel kwam ook de coördinatie van Omzien naar elkaar (ONE). Dieneke van der Spek zag zichzelf toch gedwongen om de coördinatie in het nieuwe jaar aan iemand anders over te dragen. Dat betekent niet, dat Dieneke geen bezoeken meer gaat doen, maar wel dat zij niet meer het centrale aanspreekpunt rond pastoraat is. Na de kerkenraadsvergadering waren we blij om Erica Homburg bereid te hebben gevonden om in het voorjaar 2019 de coördinatie van ONE op zich te nemen, in ieder geval tot Carola weer terug is van zwangerschapsverlof. Bij vragen rond pastoraat kunt u dus nu terecht bij Erica.

Verder is belangrijk om te melden, dat de kerkenraad is begonnen aan een nieuw beleidsplan. Niet omdat het oude beleidsplan niet meer voldoet. In tegendeel: We zijn nog steeds blij met de gekozen koers om als gemeente “Kerk in het Dorp en Dorp in de Kerk” te zijn. Maar het huidige beleidsplan loopt tot 2019 en daarom is het noodzakelijk om er opnieuw naar te kijken. Een aantal punten, zoals de structuur van de kerkenraad, jeugdwerk en vrijwilligersbeleid zullen verder worden uitgewerkt. De komende maanden zal de kerkenraad zich dus verder met het beleid bezig houden en u als gemeenteleden op gegeven moment ook in dit proces betrekken.  
Ds. Carola Dahmen
terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 04-12-2022 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Pieter van der Woel uit Heiloo.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
20-11-2022

Ds. Rainer Wahl uit Speuld.
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
     November 2022


Deadline volgend nummer:
30-11-2022, 12:00 uur.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.