Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
De Bieb woont tijdelijk bij ons in... De Bieb woont tijdelijk bij ons in...

Geachte gemeenteleden,

De Gemeente Oostzaan maakt in De Kunstgreep een centrale sociale plek. Een plek waar alle inwoners terecht kunnen voor ondersteuning, dienstverlening en ontmoeten. Om deze plek te realiseren wordt de ruimte van de bibliotheek verbouwd.
De Bibliotheek moet dus tijdelijk een andere huisvesting hebben.

Op 26 augustus schreef de bibliotheek in een brief aan al haar leden het volgende: De gemeente Oostzaan heeft besloten dat zij de ruimte waarin De Bieb gehuisvest is gaat verbouwen. Dit betekent dat de bibliotheek in De Kunstgreep vanaf donderdag 3 september 12:00 uur gesloten is. Vanaf 21 september kunt u De Bieb bezoeken in de tijdelijke locatie: Grote Kerk (Kerkbuurt 12, Oostzaan). De Bieb is ook in deze tijdelijke locatie van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:00 uur open. De werkzaamheden duren tot medio december.

Dit bericht op dat moment is best wel bijzonder. Op dat moment was er nog helemaal geen overleg met ons geweest en er was uiteraard dus ook nog geen overeenkomst met ons. We hadden wel een telefoontje gehad of dit wat ons betreft wellicht een mogelijkheid was. Uiteraard staan we hier positief tegenover. We hebben al jaren een beleidsplan met als titel “Kerk in Dorp, Dorp in Kerk”. Wij stellen de kerk in dienst van het dorp en willen dat het dorp de kerk gebruikt. We willen de kerk ter beschikking stellen aan het hele dorp (natuurlijk binnen afspraken).

In het overleg dat volgde op 1 september zijn we overeengekomen dat de Bieb tijdelijk bij ons kan worden gehuisvest, niet in de kerk maar in een deel van het BJC. Het BJC is al enige tijd buiten gebruik en blijft dat voorlopig ook. De ruimte kan dus ter beschikking worden gesteld aan de Gemeente Oostzaan voor het huisvesten van de bibliotheek. Wat hebben we afgesproken:
  • De schuifwand in het BJC gaat dicht.
  • De bibliotheek gebruikt het grote deel van het BJC. Het kleinere deel wordt niet door de bibliotheek gebruikt.
  • De bibliotheek mag deze ruimte gebruiken op 4 ochtenden, van maandag tot en met donderdag.
  • In de gehuurde ruimte komen 26 kasten voor boeken te staan, tafels en apparatuur om mee te werken [zie onderstaande tekening].

 
  • Alle aanwezige meubilair en onze spullen zijn tijdelijk opgeslagen in zeecontainers, die staan naast de kerk.
  • De verhuur wordt aangegaan tot einde van het jaar; als er vertraging optreedt in de verbouwing kan de huurperiode worden verlengd.
      


       
In de kerkenraadsvergadering is dit vervolgens besproken en is ingestemd met de gemaakt afspraken. Wij vinden deze verhuur een goede ontwikkeling, die past in ons beleid en bij de manier waarop we in de toekomst met de kerk willen omgaan.
Wij vertrouwen op een goede samenwerking met de Gemeente Oostzaan en de Bieb.

Met een hartelijke groet,
.....................................................................................
Ids Algera
Technisch voorzitter kerkenraad
Protestantse Gemeente Oostzaan

 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.