Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Dauwfietsen in het Twiske op Hemelvaartsdag Dauwfietsen in het Twiske op Hemelvaartsdag

Op donderdag 18 mei 2023 [Hemelvaartsdag] was het weer tijd voor het dauwfietsen.

Het was een koude morgen op Hemelvaartsdag, maar dat weerhield een grote groep natuurliefhebbers, van 6 tot 86, van beiden kertken, er niet van om voor dag en dauw te verzamelen bij de Grote Kerk om te gaan vogelen. Onder leiding van twee ervaren gidsen die zowel zeer kundig als goed gemutst waren, fietsten we het Twiske in om naar vogels te luisteren en te kijken. Van karekiet tot kieviet en sprinkhaanzanger tot spotvogel, alles werd beluisterd en besproken. Het Twiske liet zich van haar beste kant zien met vele tinten groen en prachtig bloeiende kruiden.

Hoewel we er geen genoeg van konden krijgen, merkten we aan onze koude botten dat het tijd werd om naar het BJC te fietsen, alwaar we onthaald werden met warme dranken en heerlijk belegde broodjes. We konden in een grote kring napraten met elkaar, en stiekem werd er al uitgekeken naar de jubileum-dauwtrap tocht van volgend jaar. Na wat te zijn opgewarmd ging ieder zijns weegs; richting Vesper, kerkdienst of huis.

's Middags werden er alweer deelnemers - kijkend en luisterend­ gespot in het Twiske! Bedankt iedereen die dit mogelijk maakte en t ot volgend jaar!
Meer foto's zijn te vinden op onze fotopagina op deze site.
Kees Ras.

terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.