Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
Benefietconcert 19 februari Turkije-Syrië in Bullekerk Benefietconcert 19 februari Turkije-Syrië in Bullekerk

Op zondagmiddag 19 februari 2023 te 15.00 uur organiseert de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek, in de Bullekerk te Zaandam, een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Daaraan doen diverse Zaanse muzikanten mee, waaronder Turkse en Syrische. De gehele opbrengst gaat naar giro 555.

Initiatiefnemer met Zaanse Passie 

Op woensdag 8 februari, twee dagen na het begin van de aardbevingen schrijft Jan Sjouwerman in de whatsappgroep van de Zaanse Passion (uitvoering 2018) het volgende bericht: “Hallo Passion vrienden. Ik vind dat wij als groep ‘iets’ moeten kunnen betekenen voor de slachtoffers in Syrië en Turkije. Ik ben niet vergeten met hoeveel passie onze Syrische vrienden een aantal jaren terug meededen met de Zaanse Passion. Ik denk dan aan een benefietconcert/inzameling etc etc. Met zoveel creatieve mensen moet het toch lukken om de handen ineen te slaan en een flink bedrag te kunnen storten op Giro 555. Motto van de Zaanse Passion was toch verbinding? Graag hoor ik of hier animo voor is. Inmiddels heb ik al geld gedoneerd aan Giro 555. Fijne dag en voor onze Syrische mensen, we leven met jullie familie en vrienden van daar mee, groet Pilatus.” De Zaanse Passion was een verbindend project van Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek (SSPZ). Jan Sjouwerman speelde daarin de rol van Pilatus, waarin hij ook gepassioneerd het lied zong: “Ga in mijn schoenen staan” (van De Dijk). 

Medeleven en bruisende ideeën 
Mirjam Sloots, voorzitter van de SSPZ en projectleider van de Passion reageert meteen enthousiast in de appgroep: “Goed idee Pilatus. Laten we even contacten vandaag. Bij mij gaat het meteen ook bruisen van de ideeën.” Enrico Kors en Brigit Hoogland, leadzangers van de Zaanse Passion appen: “Wij horen ook graag of wij wat kunnen betekenen.” Zo stroomt het aan reacties binnen. Het bestuur van de SSPZ omarmt het meteen als een verbindend project. Via Webmaster Tony Sbat, wiens ouders in Aleppo wonen en secretaris Murat Gonenc die met veel Turkse families contact heeft, komt de ramp heel dichtbij. Jan en Mirjam overleggen over een goed tijdstip. Zondagmiddag lijkt een goed idee en cultureel Centrum de Bullekerk zou een mooie locatie zijn. Mirjam belt directeur Niels Busch, die nog op vakantie bleek te zijn. “Mooi idee, Mirjam, daar werken we graag aan mee! Ik ga even mijn zakenpartner bellen of het mogelijk is.” Later op de dag belt Niels terug: “het is akkoord en we doen om niet mee. Alles voor het goede doel.” Vrijdagavond zit een kersvers organisatieteam in de Bullekerk en worden de taken verdeeld. PR-man Rob van den Berg gaat meteen een digitale flyer ontwerpen, Ceciel Kockelmans,  programmeur van de Bullekerk, maakt een event aan, Stella de Haas (partner van Jan) doet de regie, Mirjam en Jan de presentatie en Niels regelt de techniek, alle lopende zaken regelen ze samen via de benefietapp. 

Zaanse muzikanten en sprekers waaronder Turkse en Syrische 
Een ingetogen concert met sfeervolle bijdragen en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, dat gaat het worden. Burgermeester Jan Hamming zal het concert officieel openen en spreken over betrokkenheid bij Turkse en Syrische families ook hier in de Zaanstreek. Tweede Kamerlid Songül Mutluer zal een persoonlijk verhaal vertellen vanuit haar Turkse achtergrond. Turkse Muziek zal ten gehore gebracht worden door singer-songwriter Suvari Ozturk (zang/gitaar) en Tarkan Susuz (saxofoon). De Syrische sound wordt vertolkt door Tony Sbat (zang) en een aantal instrumentalisten. Tony vertelt over wat hij hoort en meemaakt via zijn ouders in Aleppo. Twee muzikale duo’s: Jan Sjouwerman & Stella de Haas en Brigit Hoogland & Enrico Kors brengen nederlandstalige en engelstalige nummers ten gehore. Het muziekensemble  o.l.v. Ruud Luttikhuizen (piano) met Ruud Kleiss (trompet) en Carmen Jansen (zang) vertolkt onder ander ‘Fragile’ van Sting. 

Ontmoeting en verbinding 
Een half uur van te voren is de Bullekerk open voor bezoekers. Na afloop is er anderhalf uur gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een hapje en een drankje. 
“Dat is een bewust onderdeel van dit benefietconcert”, geven Jan en Mirjam aan, “we hopen dat veel Turkse en Syrische families die hier wonen, zullen merken dat we met hen meeleven in het leed dat hen en hun dierbaren nu zo hard treft. Hopelijk helpt ook de bijdrage van het benefietconcert daarbij. We hebben bewust de prijs van het ticket laag gehouden. Er is een donatieknop voor als je meer wilt geven. En ook als je niet kunt komen, kun je aan de opbrengst van dit benefietconcert bijdragen door op het rekeningnummer van de stichting te storten o.v.v. benefietconcert Turkije-Syrië. De hele opbrengst gaat naar giro 555.” 

Datum:           Zondag 19 februari 15.00-16.30 uur (inloop vanaf 14.30) 
                        Ontmoeting na afloop 16.30-18.00 uur 
Locatie:         Cultureel Centrum de Bullekerk (Westzijde 75 1506 ED Zaandam) 
Tickets:          € 5,- (voor het goede doel) online bestellen via bullekerk.nl of voorafgaand te verkrijgen bij de kerk. 
Bijdrage:        Steun de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië door een bijdrage te geven op rekeningnummer NL05 INGB 0007 0041 06 o.v.v. benefietconcert Turkije-Syrië. De hele opbrengst gaat naar giro 555.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.