Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
4 mei 2024 Dodenherdenking 4 mei 2024 DodenherdenkingVoorafgaande aan de officiële gemeentelijke herdenking op 4 mei vond in de Grote Kerk een bezinningsbijeenkomst plaats. Het thema van deze bijeenkomst was: De moed om vrij te zijn.

Er werd een inspiratietekst gelezen, ds. Sjaak Visser hield een korte toespraak en de mogelijkheid werd aangegrepen om een kaarsje aan te steken. Deelnemers van het pop-up popkoor zongen voor en met de aanwezigen twee van hun liederen. Dit waren 'soldier on' van Direct en 'Imagine' van John Lennon.

Na de bijeenkomst in de kerk sloot de groep aan bij de tocht o.l.v. het tambourcorps naar de Hannie Schaft plaquette en naar het verzetsmonument op het plein. Daar speelde Concordia het Wilhelmus en speelde Rob Bekebrede de Last Post. Na een aantal toespraken van o.a. de burgemeester en Owen de Dood kon men weer warm worden in de Kunstgreep met muziek van Crescendo.

 
terug
 
 
 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Digitale Kerkdienst
19-5-2024 


Ds. Sjaak Visser
 
Kerkbuurten
mei 2024


Deadline volgend nummer:
 24 mei 2024
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.